Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΠΟ ΣΕ ΤΟΠΟ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ


«Χαιρετώ τους συμμετέχοντες στον αγώνα δρόμου «Δρόμος Ειρηνης), ο οποίος άγγιξε τόπους λατρείας διαφορετικών θρησκευτικών ομολογιών που υπάρχουν στη Ρώμη», αυτό είπε ο Πάπας Φραγκίσκος μετά το Angelus της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2017, απευθυνόμενος προς τους περίπου 30.000 προσκυνητές (σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομία του Βατικανού) οι οποίοι ήταν παρόντες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. «Εύχομαι – πρόσθεσε ο Ποντίφικας -  αυτή η πολιτιστική και αθλητική πρωτοβουλία να μπορέσει να ευνοήσει το διάλογο και, τη συνύπαρξη και την ειρήνη».

Η διαδρομή του «Ημιμαραθώνιου της Ρώμης Δρόμος Ειρήνης» - που αγωνίζονται για τη μοναδική διαδρομή των 21,097 χιλιομέτρων – συνδέει τις σημαντικότερες θέσεις λατρείας των διαφόρων θρησκειών στην Αιώνια Πόλη: τη Βασιλική του Βατικανού, τη συναγωγή ή «Tempio Maggiore» στο Lungoteverede ’Cenci, το μεγάλο τέμενος στο Parioli, την Βαλτεσιανή εκκλησία στην πλατεία Cavour και τέλος την Ορθόδοξη εκκλησία. Η εκκίνηση και ο τερματισμός είναι στην Οδό della Conciliazione, κοντά στη πλατεία του Αγίου Πέτρου. Προβλέπεται επίσης και μια διαδρομή μη αγωνιστική (δηλαδή ανοιχτή σε όλους) μήκους 5 χιλιομέτρων.

Ο Πάπας Φραγκίσκος χαιρέτισε επίσης τους πιστούς που προέρχονται από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και μια ομάδα προσκυνητών από τη Λα Πλάτα της Αργεντινής, καθώς επίσης και τους αξιωματούχους της Στρατιωτικής Σχολής της Κολομβίας και  τους κατηχητές του Rho (της επισκοπής του Μιλάνου).

Ο Ποντίφικας τελικά απηύθυνε έναν ιδιαίτερο χαιρετισμό σε μια ομάδα νέων προερχόμενοι από το Λορέτο. (Φέρνετε το «άρωμα» του Προσκυνήματος του Ιερού Οίκου, ευχαριστούμε!», είπε ο Φραγκίσκος, ο οποίος χαιρέτισε επίσης και τους εθελοντές και τους περιπατητές που αρχίζουν σήμερα τη σκυταλοδρομία για την Ασίζη.

Μετάφραση: ρφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos