Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Σύνοδος 2018: Περισσότεροι από 110.000 νέοι απάντησαν στο ερωτηματολόγιο
 

Μέσα σε περίπου τρεις μήνες, περισσότεροι από 110.000 νέοι απάντησαν στο ερωτηματολόγιο που ήταν διαθέσιμο μέσω διαδικτύου, το οποίο ξεκίνησε ενόψει της 15ης γενικής Συνέλευσης της Συνόδου των Επισκόπων, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2018 στη Ρώμη με τον τίτλο «Οι νέοι, η πίστη και η διάκριση της κλήσης». Το ερωτηματολόγιο βρίσκεται online από τις 14 Ιουνίου.

Αυτό δήλωσε ο καρδινάλιος Lorenzo Baldisseri, γενικός γραμματέας της Συνόδου των Επισκόπων, με την ευκαιρία της έναρξης ενός διεθνούς σεμιναρίου σχετικά με την κατάσταση της νεολαίας, που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο στόχος του σεμιναρίου, εξήγησε ο καρδινάλιος, του οποίου τα λόγια δημοσιεύθηκαν από τον «L’Osservatore Romano» στην έκδοση της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου 2017, είναι να «πλαισιώσουμε» ή να «φωτογραφήσουμε» την κατάσταση των νέων, εξατομικεύοντας τόσο τα «βασικά γνωρίσματα που είναι κοινά στους νέους του σήμερα» όσο και το «πλήθος των γεωγραφικών – πολιτιστικών πλαισίων», που καθιστά την ίδια την έννοια «νέος» με μια «εξαιρετική διακύμανση».

Για τον καρδινάλιο, η πρωτοβουλία έχει «έναν χαρακτήρα όχι μόνο διεθνή» αλλά επίσης «πολυδιάστατο, ενθαρρύνοντας τη συνάντηση και τον διάλογο μεταξύ διαφορετικών ομέων: την κοινωνιολογία, την ψυχολογία, την οικονομία, την πληροφορική, τη φιλοσοφία, τη θεολογία και την ποιμαντική». Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν όχι μόνο ειδήμονες αλλά και νέοι.

Το γεγονός ότι πάνω από 110.000 νέοι απάντησαν στο online ερωτηματολόγιο χαρακτηρίστηκε από τον καρδινάλιο Baldisseri «σημαντικό», δεδομένης επίσης «της απόλυτης καινοτομία της πρωτοβουλίας», και καταδεικνύει «τη μεγάλη επιθυμία των νέων να εκφράσουν την γνώμη τους».

Οι νέοι «αντιπροσωπεύουν μια από τις προνομιούχες «οδούς» της Εκκλησίας, ειδικά σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών τις οποίες βιώνουμε», είπε επίσης ο γενικός γραμματέας της Συνόδου των Επισκόπων. (pdm)

Μετάφραση:ρφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos