Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Άγιος Πατέρας
  • Ρωμαϊκή Κούρια: Λιγότερο προσωπικό από κληρικούς και πιο αντιπροσωπευτικό «περισσότερους νέους και γυναίκες».
Pin It

Ρωμαϊκή Κούρια: Λιγότερο προσωπικό από κληρικούς  και πιο αντιπροσωπευτικό «περισσότερους  νέους και γυναίκες». 


«Λιγότερο προσωπικό από κληρικούς και πιο αντιπροσωπευτικό» με  «περισσότερους  νέους και γυναίκες».  Αυτό είναι ένα από τα θέματα που μελετήθηκαν στην 21η Συνεδρία του Συμβουλίου των 9 Καρδιναλίων «C9»  υπό την Προεδρία του Πάπα. Είναι το Συμβούλιο που συστάθηκε  για να βοηθήσει τον Ποντίφικα  στη διαδικασία της μεταρρύθμισης της Ρωμαϊκής Κούριας. (Κεντρική Διοίκηση της Καθολικής Εκκλησίας).

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας,  Greg Burke, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2017 έκανε ένα απολογισμό των μέχρι τώρα εργασιών του νέου αυτού Θεσμού.

Στη διάρκεια των εργασιών, τα μέλη του « C9»  ασχολήθηκαν με μία μελέτη  την οποία διεύθυνε  ο συντονιστής του Θεσμού, Καρδινάλιος Andrés Rodriguez Maradiaga,  που αφορούσε το πνεύμα της μεταρρύθμισης της Ρωμαϊκής Κούριας, που είχε παρουσιάσει ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τις Χριστουγεννιάτικες ευχές  προς την Ρωμαϊκή Κούρια και την ομιλία που έκανε στη διάρκεια του Κονσιστορίου  στις 12 Φεβρουαρίου 2015  και στο τέλος της 50ης  Σύνοδου των Επισκόπων.

Μεταξύ των θεμάτων που μελετήθηκαν ήταν: Η Ρωμαϊκή Κούρια ως εργαλείο  ευαγγελισμού και υπηρεσίας στον Πάπα και στις τοπικές Εκκλησίες: Η αποκέντρωση, ο ρόλος των Αποστολικών Νουντσιατουρών η επιλογή και οι αρμοδιότητες του προσωπικού.

Μελετήθηκε επίσης  το πρόσφατο ιδιόβουλο : «Magnum Principium»  το οποίο δημοσιεύθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2017 – και οι οι τρόποι εφαρμογής  που παρουσίασε η Ρωμαϊκή Σύνοδο  για τη Θεία Λατρεία και την τάξη των Μυστηρίων. Το κείμενο   ορίζει  ότι η Αγία Έδρα  πρέπει να «εγκρίνει»  ή μάλλον να  «επικυρώνει  τις  μεταφράσεις των λειτουργικών κειμένων που  εγκρίνουν οι τοπικές Σύνοδοι της Ιεραρχίας.

Οι Καρδινάλιοι  έκαναν επίσης μία επανάληψη τη ανάγνωσης  του Καταστατικού  της Ρωμαϊκής Συνόδου για τους λαϊκούς, την  οικογένεια και τη ζωή, η οποία άρχισε τη δραστηριοποίησή της την 1η

Το Συμβούλιο των  “C9” θα συνεδριάσει και πάλι από τις 11-13 Δεκεμβρίου 2017.

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos