Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Μία άσπρη αγελαδίτσα με μαύρες βούλες , με το όνομα Λου,  προς τιμή του Θεομητορικού Προσκυνήματος της Λούρδης και σε ανάμνηση του προσκυνήματος που έκανε μία οικογένεια κτηνοτρόφων από την Piacenza, δωρίστηκε στον Πάπα Φραγκίσκο  με την ευκαιρία  της Γενικής ακρόασης της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου 2017.

Η Λου  προορίζεται για το Ποντιφικό αγρόκτημα στο Castel Gandolfo, νότια της Ιταλίας, όπως ανάφερε η εφημερίδα «“L’Osservatore Romano” στην χθεσινή της έκδοση  Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017.

“Φέραμε στον Πάπα  αυτό που έχουμε, αυτό που αντιπροσωπεύει τη ζωή μας και την εργασία μας”, είπε η οικογένεια  Gramigna, αγρότες από την επαρχία Piacenza, της Emilia-Romagna.

Πριν από τρία χρόνια το Δεκέμβριο του 2014, η Εταιρεία Eurolactis δώρισε στον Πάπα και δύο γαϊδουράκια, το Noè και Thea, και όπως είναι γνωστό το γάλα της γαϊδούρας  συνιστάται πολύ  για πρόωρα μωρά  και διατίθεται ιδιαίτερα στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο “Bambino Gesù”.

Τα ζώα " του Πάπα", συμπεριλαμβανομένων 25 αγελάδων Friars, ζουν όλα στο Castel Gandolfo, στη λίμνη Albano, όπου οι Ποντιφικοί κήποι που εκτείνονται σε 55 στρέμματα γης.

Το γάλα των Ποντιφικών αγελάδων στο παρελθόν έχει εξυπηρετήσει βρέφη στην περιοχή Castelli Romani, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και κατά τη διάρκεια της πυρηνικής καταστροφής του Τσερνομπίλ. Στην πραγματικότητα, το γάλα δεν μολύνθηκε από την ακτινοβολία, επειδή οι ζωοτροφές για τις αγελάδες κρατήθηκαν υπό αδιάβροχη κάλυψη στο καταφύγιο του ραδιενεργού νέφους.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos