Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Κατά τη Συνάντηση με τους ιερείς, τους μοναχούς και τις μοναχές, τους αφιερωμένους και αφιερωμένες, αλλά και τους ιεροσπουδαστές με τις οικογένειές τους, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 στο κλειστό γήπεδο «La Macarena» της πόλης Medellín, στην Κολομβία , ο Πάπας Φραγκίσκος  εξήγησε στους παρόντες  πώς να μένουν «με το Χριστό», που είναι το κλειδί του μυστικού  της χριστιανικής «χαράς».

Στην εξέδρα είχαν εκτεθεί τα λείψανα της πρώτης Κολομβιανής Αγίας Lauradi Santa Caterina da Siena(κατά κόσμο Maria Laura Montoya y Upeguí, 1874–1949), της οποίας η αγιωνυμία έγινε από τον ίδιο τον Πάπα Φραγκίσκο  στις  12 Μαΐου 2013. Ο Άγιος Πατέρας την χαρακτήρισε «μια θαυμαστή αγία» η οποία από  την Medellín «ξεκίνησε ένα μεγάλο ιεραποστολικό έργο  προς όφελος  των ιθαγενών της Χώρα».

Στο χώρο της συνάντησης υποδέχτηκαν τον Ποντίφικα ο βοηθός Επίσκοπος  της  Medellín, Σεβασμιότατος Elkin Fernan do Alvarez Botero, επιφορτισμένος για το έργο των εκκλησιαστικών κλήσεων  από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Κολομβίας. Στη διάρκεια της συνάντησης  παρουσιάστηκαν προσωπικές μαρτυρίες  από ένα ιερέα, μια μοναχή της ενόρασης και από μία οικογένεια.

Ο Πάπας συμβούλευε όλους: «μείνετε κοντά σ’ Εκείνον» «στον Ιησού». Τρεις είναι οι δρόμοι, είπε: “αγγίζοντας τον άνθρωπο Ιησού», «θαυμάζοντας τη θεότητα του», και ζώντας με τη χαρά της παρουσίας του».

Στο τέλος της ομιλίας του ζήτησε από όλους να προσεύχονται και για εκείνον, ώστε ο Κύριος, όπως είπε, «να με ευλογεί».

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos