Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Όταν η συγνώμη είναι αδύνατη, «Ο Θεός συγχωρεί χρησιμοποιώντας με». Αυτό δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος την περασμένη Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου  2017 στο τέλος της δεύτερης ημέρας του στην Κολομβία, που ήταν αφιερωμένη στο μεγάλο και λεπτό θέμα της συμφιλίωσης.

Με την επιστροφή του  στην Villavicencio, ο Ποντίφικας συνάντησε μπροστά από το κτήριο της Αποστολικής Νουντσιατούρας της  Bogotá θύματα βίας στη Νοτιοαμερικανική Χώρα, μεταξύ των οποίων στρατιωτικούς, αστυνομικούς και πρώην αντάρτες.

Στην Villavicencioο Πάπας είχε λάβει μέρος το απόγευμα στη «Μεγάλη Συνάντηση για τη Συμφιλίωση του Έθνους» και στη συνέχεια προσευχήθηκε ενώπιον του Σταυρού της Συμφιλίωσης.

“Ευχαριστώ διότι οι πόρτες έμειναν ανοικτές  και θα μείνουν ανοικτές. Ευχαριστώ όλους εκείνους που είχαν το θάρρος  να εισέλθουν, όσους κοιτάζουν ακόμη από μακριά  και θέλουν να εισέλθουν και δεν ξέρουν πως», είπε ο Άγιος Πατέρας, που επανέλαβε μία φράση που «ποτέ» δεν θα ξεχάσει. «Ο Θεός συγχωρεί χρησιμοποιώντας με».

Όταν δεν καταφέρνουμε να συγχωρήσουμε, εξήγησε ο Ποντίφικας «Ο  Θεός συγχωρεί χρησιμοποιώντας με». «Είναι πολλοί εκείνοι που δεν καταφέρνουν ακόμη να συγχωρήσουν, όμως σήμερα λάβαμε  ένα μάθημα θεολογίας , υψηλής θεολογίας: « Ο  Θεός συγχωρεί χρησιμοποιώντας» Φθάνει να του επιτρέψουμε να  ενεργήσει Εκείνος» Μεταξύ εκείνων που έδωσαν μια προσωπική μαρτυρία ήταν και εκείνη μιας γυναίκας  που ομολόγησε πως δεν  καταφέρνει να συγχωρήσει τους βασανιστές της.

«Όλη η Κολομβία θα έπρεπε να ανοίξει τις πόρτες της» συνέχισε ο Πάπας. «και να αφήσει Εκείνον να συγχωρήσει.  Να του το επιτρέψουμε: Κοίταξε εγώ δεν μπορώ , κάνε το Εσύ». Πράγματι, υπενθύμισε ο Πάπας, μόνο Εκείνος  μπορεί να πραγματοποιήσει «τη συγκεκριμένη συμφιλίωση  με την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και την ευσπλαχνία».

«Στα πόδια του Σταυρού ήταν παρούσα η Μητέρα. Και της είχαν αρπάξει το Γιό της, και είδε τα βασανιστήρια  και τα πάντα. Ας είναι Εκείνη που θα συνοδέψει τις Κολομβιανές γυναίκες και ας τις μάθει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν», ολοκλήρωσε ο Πάπας Φραγκίσκος πριν απαγγείλει μαζί με του παρόντες το «Χαίρε Μαρία...».

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos