Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Μια πρόταση γάμου μπροστά στον Πάπα!

Μια πρόταση γάμου μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο. Αυτή είναι η ασυνήθιστη κίνηση με την οποία ο εξόριστος πολιτικός της Βενεζουέλας, Dario Ramirez, εξέπληξε, την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 κατά τη διάρκεια της ακρόασης στο Βατικανό, τους συμμετέχοντες στο συνέδριο της ICLN, την σύντροφό του και ανέτρεψε – με την άδεια του καρδιναλίου αρχιεπισκόπου της Βιέννης, Christoph Schönborn – το πρωτόκολλο.

Μετά τη συνομιλία του με τον Πάπα Φραγκίσκο για την κατάσταση στη Βενεζουέλα, ειδικά για το θέμα των πολιτικών κρατουμένων, ο Ramirezγονάτισε στο ένα γόνατο και έκανε μπροστά στον Πάπα που εξεπλάγην, πρόταση γάμου στην αρραβωνιαστικιά του Maryangel Espinal.

«Εξήγησα στον Άγιο Πατέρα ότι η γυναίκα στο πλευρό μου ήταν η γυναίκα της ζωής μου, ότι την συνάντησα στην εκκλησία, ότι ο Θεός την είχε φέρει στη ζωή μου και ότι επιθυμούσα να της ζητήσω να με παντρευτεί. Έτσι γονάτισα με το ένα γόνατο και έκανα την ερώτηση», διηγήθηκε ο Ramirez, ο οποίος πριν από τρία χρόνια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το καθεστώς του προέδρου Nicolás Maduro.

Στην βιντεοσκόπηση της σκηνής, η οποία μεταδόθηκε από το «National Catholic Register», ακούγονται τα χειροκροτήματα και ο Πάπας που φαίνεται να απαντά, με έκπληξη: «Μπροστά στον Πάπα!», για να απευθυνθεί στη συνέχεια προς την Maryangel Espinal. «Εσείς δεν μιλάτε – σας ζήτησε να τον παντρευτείτε, τι λέτε;». «Βεβαίως, ναι», απαντά στη συνέχεια η νεαρή γυναίκα, αποδεχόμενη το δαχτυλίδι που της προσέφερε ο πολιτικός. Ο Πάπας ευλόγησε το ζευγάρι.

Ο Dario Ramirez δήλωσε ότι είχε λάβει την άδεια από τον καρδινάλιο Schönborn για να πραγματοποιήσει την ασυνήθιστη κίνηση μπροστά στον Πάπα. «Είπα ότι θα έμενε στην ιστορία του ICLN» και ο καρδινάλιος απάντησε: «Θα μείνει στην ιστορία της Εκκλησίας!» «Ο Πάπας έμεινε έκπληκτος, τα μέλη του πρωτοκόλλου ήταν λίγο θυμωμένα, αλλά στο τέλος όλοι γελάσαμε πολύ», κατέληξε ο Ramirez. (pdm)

Μετάφραση: ρφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos