Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Κορέα: έκκληση των θρησκειών για μια αληθινή ειρήνη Βορρά – Νότου


Μια έκκληση για μια «αληθινή ειρήνη» μεταξύ των δύο κορεατικών κρατών έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες κατά τη διάρκεια μιας διαθρησκευτικής τελετής στο Swongiuμε την ευκαιρία της 64ης επετείου από τη λήξη του πολέμου και την ανακήρυξη της εκεχειρίας, η οποία εξακολουθεί να ισχύει.

Καθολικοί, Προτεστάντες και Βουδιστές – αναφέρει το πρακτορείο Asianews– υπενθύμισαν την 27η Ιουλίου του 1953 που σηματοδότησε το τέλος των συγκρούσεων, αλλά από την οποία λείπει η σύναψη ειρήνης. «Αν η ειρήνη δεν δηλωθεί με οριστικό τρόπο στην κορεατική χερσόνησο – δήλωσε ο σεβασμιότατος Hyginus Kim-Hee-Joong, πρόεδρος της Διάσκεψης των Επισκόπων της Κορέας (Cbck) – η ειρήνη θα τερματιστεί σε ολόκληρη την Βορειοανατολική Ασία και η κορεατική χερσόνησος θα γίνει πυριταποθήκη έτοιμη να εκραγεί και να κάνει να ξεσπάσει ένα νέο πόλεμο». «Εμείς – είπε επίσης ο ιεράρχης – χρειαζόμαστε μια συνθήκη ειρήνης και όχι μόνο μια ανακωχή».

Ο Σεβασμιότατος Kim-Hee-Joong στη συνέχεια επανέλαβε την αντίθεση των επισκόπων για το THAAD (Terminal High Altitude Area Defense), το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας το οποίο έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες ενάντια σε κάθε επίθεση από την Πιονγκ γιάνγκ. «Αποτελεί ψευδαίσθηση -  δήλωσε – το να επιθυμούμε να εγκαταστήσουμε την ειρήνη με τα όπλα. Το THAAD δεν μπορεί να φέρει την ειρήνη στην Κορέα». Ο αρχιεπίσκοπος της Κουανγκτζού πρόσθεσε ότι η εγκατάσταση του THAAD «έγινε χωρίς τη συναίνεση του πληθυσμού, επομένως θα πρέπει να επανεξεταστεί. Για την ειρήνη, πρέπει να εργαζόμαστε από κοινού για τον σχεδιασμό μιας συνθήκης».

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται να αυξάνεται η ένταση μεταξύ του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ-ουν και της Ουάσιγκτον μετά τις αυστηρές κυρώσεις που αποφασίστηκαν την Κυριακή από τον ΟΗΕ κατά της Βόρειας Κορέας. Χθες, η Πιονγκ γιάνγκ απείλησε με εκδίκηση «χίλιες φορές μεγαλύτερη», αποκαλώντας τις κυρώσεις ως αποτέλεσμα του «απεχθούς συνωμοτικού σχεδίου των Ηνωμένων Πολιτειών για να απομονώσει και να καταπνίξει» την Βόρεια Κορέα. Σε μια κοινή δήλωση που εκδόθηκε την Κυριακή από τον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae-in δήλωσαν ότι η Βόρεια Κορέα «αποτελεί μια σοβαρή και άμεση απειλή κατά των Ηνωμένων Εθνών, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, καθώς και κατά των περισσοτέρων χωρών του κόσμου».

Μετάφραση: ρφ      

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos