Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Βενεζουέλα: δήλωση της Αγίας Έδρας 


Η Αγία Έδρα εκφράζει την ανησυχία του Πάπα για την κατάσταση στη Βενεζουέλα, σε μια δήλωση της:

«Η Αγία Έδρα απευθύνει μια επείγουσα έκκληση σε ολόκληρη την κοινωνία να αποφεύγεται κάθε μορφή βίας», λέει η δήλωση υπέρ της συμφιλίωσης και της ειρήνης, της νομιμότητας, της επιδίωξης του κοινού καλού και υπέρ της ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της δήλωσης.

Δήλωση της Αγίας Έδρας

Η Αγία Έδρα εκφράζει για άλλη μια φορά την βαθιά ανησυχία της για την ριζοσπαστικοποίηση και την επιδείνωση της κρίσης στη Δημοκρατία της Βολιβίας της Βενεζουέλας, με την αύξηση των νεκρών, των τραυματιών και των αιχμαλώτων. Ο Άγιος Πατέρας, άμεσα παρακολουθεί στενά αυτές τις καταστάσεις και τις ανθρωπιστικές, κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές ακόμη και πνευματικές συνέπειές τους και διαβεβαιώνει για την συνεχή προσευχή του για τη Χώρα και για όλους τους κατοίκους της Βενεζουέλας, ενώ καλεί τους πιστούς ολόκληρου του κόσμου να προσεύχονται εντατικά γι αυτό το σκοπό.

Εν τω μεταξύ, η Αγία Έδρα ζητά από όλους τους πολιτικούς φορείς, και ιδίως από την κυβέρνηση, να διασφαλίσει τον πλήρη σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες, καθώς επίσης και του Συντάγματος σε ισχύ, να αποφεύγουν ή να αναστείλουν τις τρέχουσες πρωτοβουλίες όπως τη νέα Συντακτική Συνέλευση οι οποίες αντί της προώθησης της συμφιλίωσης και της ειρήνης, υποθάλπουν ένα κλίμα εντάσεων και αντιπαράθεσης και υποθηκεύουν το μέλλον. Δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων σύμφωνα με τις ενδείξεις που αναφέρονται στην επιστολή  της Αγίας Έδρας της 1ης Δεκεμβρίου 2016, λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά δεινά του λαού για τις δυσκολίες που έχουν για την προμήθεια τροφίμων και φαρμάκων, καθώς και λόγω έλλειψης ασφάλειας.

Η Αγία Έδρα απευθύνει, τέλος, μια εγκάρδια έκκληση σε ολόκληρη την κοινωνία ώστε να αποφεύγεται κάθε μορφή βίας, καλώντας, ιδιαίτερα, τις Δυνάμεις ασφαλείας να απόσχουν από την υπερβολική και δυσανάλογη χρήση βίας.

Μετάφραση: ρφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos