Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Το Βατικανό κλείνει τα σιντριβάνια


Η απόφαση για εξοικονόμηση νερού πάρθηκε σε εφαρμογή του πνεύματος της εγκυκλίου για την προστασία της δημιουργίας «Laudato Sì»

Ενόψει της επιτακτικής ανάγκης λόγω της ανομβρίας που πλήττει όχι μόνο τη Ρώμη αλλά και μεγάλο μέρος της Ιταλίας, οι αρχές του Βατικανού αποφάσισαν να κλείσουν όλα τα σιντριβάνια που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την επικράτεια του κρατιδίου, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της πλατείας του Αγίου Πέτρου. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα, Τρίτη 25 Ιουλίου 2017, από το Radio Vaticana.

Για την απόφαση της μη κατασπατάλησης του νερού, οι υπεύθυνοι Κυβερνείου του Κράτους της Πόλης του Βατικανού, εμπνεύσθηκαν από τη Διδασκαλία του Πάπα Φραγκίσκου, και ιδιαίτερα από την εγκύκλιο επιστολή «Laudatosì», αυτό αποκαλύπτει το ραδιοτηλεοπτικός σταθμός του Βατικανού.

Στο ποντιφικό έγγραφο, που φέρει την ημερομηνία 24 Μαΐου 2015, ο Ποντίφικας καταγγέλλει μεταξύ άλλων την «ανήκουστη» σπατάλη του ύδατος (αρ. 28), το οποίο χαρακτηρίζεται ως στοιχείο «πρωταρχικής σημασίας», δεδομένου ότι είναι «απαραίτητο για την ανθρώπινη ζωή και για την υποστήριξη των χερσαίων και υδάτινων οικοσυστημάτων» (αρ. 28).

«Αυτός ο κόσμος έχει ένα σημαντικό κοινωνικό χρέος προς τους φτωχούς, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό», συνεχίζει ο Φραγκίσκος στην εγκύκλιο επιστολή του, με την οποία υπενθυμίζει ότι «το πρόβλημα με το νερό εν μέρει αποτελεί ένα εκπαιδευτικό και πολιτιστικό θέμα, επειδή δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα τέτοιου είδους συμπεριφορών στο πλαίσιο της μεγάλης ανισότητας» (αρ. 30).

Ενώ οι καλοκαιρινές πυρκαγιές πλήττουν ιδιαίτερα τη Νότια Ιταλία, η ξηρασία καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της κύριας χώρας, στην οποία μεγάλοι ποταμοί και λίμνες έχουν ξεραθεί. Στην περιφέρεια Lazio ανησυχούν ιδιαίτερα για το επίπεδο της λίμνης Bracciano, τα ύδατα της οποίας χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα για την κατανάλωση πόσιμου νερού.

Μετάφραση:ρφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos