Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Οι νέοι: «θεματοφύλακες της καλοσύνης και της ομορφιάς»


Ενθαρρύνετε τους νέους να είναι «χαρούμενοι αγγελιοφόροι τονωτικών προτάσεων» και «θεματοφύλακες της καλοσύνης και της ομορφιάς». Αυτό έγραψε ο Πάπας Φραγκίσκος στο μήνυμά που απέστειλε στην Διάσκεψη των Καθολικών Επισκόπων των Φιλιππίνων (CBCP) με την ευκαιρία της 115ης Ολομέλειας του οργανισμού, η οποία έληξε σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017, στην πρωτεύουσα Μανίλα.

Στο μήνυμα, που αναμεταδόθηκε από το Βρετανικό πρόγραμμα του Radio Vaticana, ο Ποντίφικας εξέφρασε την «αλληλεγγύη του μέσα από την προσευχή» και ελπίζει ότι η συνάντηση θα μπορέσει «να φέρει πνευματικούς καρπούς» και να αυξήσει «την πίστη, την ελπίδα και την πιο βαθιά φιλανθρωπία» των συμμετεχόντων.

Ένα νέο πρόγραμμα κατάρτισης για τους ιερείς και οι προκλήσεις των νέων βρίσκονται στο επίκεντρο των εργασιών των επισκόπων, εν όψει της Συνόδου των Επισκόπων 2018.

Όπως υπενθύμισε ο ραδιοφωνικός σταθμός του Βατικανού, μεταξύ των διαφόρων προκλήσεων που οι επίσκοποι των Φιλιππίνων αντιμετωπίζουν σήμερα, ξεχωρίζουν το κύμα των εξωδικαστικών εκτελέσεων στη χώρα, η τρομοκρατία και η επαναφορά της θανατικής ποινής.

Το Σάββατο το βράδυ -  έτσι αναφέρει το site CBCPNews-  δύο ένοπλοι πάνω σε μια μοτοσικλέτα πυροβόλησαν έναν άντρα μπροστά από το “Pope Pius XII Catholic Center”, την έδρα όπου είχε συνάντηση η Διάσκεψη των επισκόπων. Ο απερχόμενος πρόεδρος του CBCP, Socrates Villegas, καταδίκασε τη δολοφονία. «Η σιωπή μπροστά σε αυτή τη φρικτή πράξη αποτελεί συμμετοχή», είπε.

Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου διαβιβάστηκε από τον υπουργό καρδινάλιο του κράτους Pietro Parolin στον σεβασμιότατο Villegas. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους οι επίσκοποι εξέλεξαν τον σεβασμιότατο Romulo Valles, αρχιεπίσκοπο του Davao, ως νέο πρόεδρο του οργανισμού.

Τον Ιανουάριο του 2015, ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε τη χώρα για να εκφράσει την εγγύτητά του στον λαό της περιοχής Visayas, που καταστράφηκε από τον τυφώνα Γιολάντα τον Νοέμβριο του 2013. (pdm)

Μετάφραση: ρφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos