Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΟΗΕ: ικανοποίηση της Αγίας Έδρας για τη Συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα


Η Αγία Έδρα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρώτη Συνθήκη που απαγορεύει τη χρήση των πυρηνικών όπλων, η οποία εγκρίθηκε την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 από 122 χώρες μέλη των Ηνωμένων Εθνών.

Για τον σεβασμιότατο Silvano Maria Tomassi, εντεταλμένο της Αγίας Έδρας για τον Τομέα της  Πλήρους Ανθρώπινης Ανάπτυξης,η ψηφοφορία είναι «πολύ σημαντική» επειδή αντιπροσωπεύει «ένα νέο βήμα στην αναζήτηση της ειρήνης».

Στο μικρόφωνο του Radio Vaticana, ο ιταλός ιεράρχης υπενθυμίζει  ότι «εδώ και μερικά χρόνια εργαζόμασταν ξεχωριστά μερικά Κράτη, συμπεριλαμβανομένης και της Αγίας Έδρας, για να καταφέρουμε να θέσουμε σε απαγόρευση όχι μόνο τη χρήση αλλά και την κατοχή των πυρηνικών όπλων».

«Η απόκτηση και η κατοχή πυρηνικών όπλων ή πυρηνικών εκρηκτικών συστημάτων είναι πραγματικά απαράδεκτη!», δήλωσε ο σεβασμιότατος Tomasi, ο οποίος πρόσθεσε ότι «με την παρούσα Συνθήκη δεν μπορεί πια να γίνεται αυτό».

«Έχει ξεκινήσει ένα μονοπάτι για να δημιουργήσουμε μια νοοτροπία που τελικά θα οδηγήσει στη συνειδητοποίηση ότι η ασφάλεια μιας χώρας και όλων των χωρών δεν βρίσκεται στην κατοχή της ατομικής βόμβας, αλλά στο να μην την έχει καμιά χώρα», συνέχισε ο ιεράρχης.

«Η πορεία που πρέπει να κρατήσουμε είναι αυτή της συνεργασίας και της επιδίωξης ενός διαρκή διαλόγου μέσω αποτελεσματικών διεθνών δομών», δήλωσε ο Tomasi, υπενθυμίζοντας ότι «η ασφάλεια εγγυάται με τον διάλογο και όχι με τη βία».

Το κείμενο θα είναι ανοιχτό για υπογραφές στις 20 Σεπτεμβρίου και θα τεθεί σε ισχύ εντός 90 ημερών, εάν επικυρωθεί από 50 χώρες. (pdm).

Μετάφραση:ρφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos