Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

«Η μαμά Μαρία»


Δεν είναι κάτι συνηθισμένο να ονομάζουν «μαμά» μια επιθεωρήτρια της αστυνομίας, όμως για τους δρόμους του Agrigento τώρα πια είναι κάτι το συνηθισμένο: είναι πράγματι οι πρώτες λέξεις που προφέρουν χίλια πεντακόσια παιδιά  που αποβιβάζονται κάθε χρόνο στις ακτές τις Σικελίας. Και η Maria Volpeα κριβώς  η υπεύθυνη επιθεωρήτρια από 1996 υπεύθυνη επιθεωρήτρια  των ανήλικων στο Αρχηγείο της Αστυνομίας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος την αγκάλιασε  και την ευχαρίστησε  στη διάρκεια της γενικής ακρόασης στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου  για το έργο που αποτελεί  που δεν είναι άλλο από το να εξασφαλίζει  μία οικογένεια σε κάθε παιδί που έχασε τους γονείς του και την επαφή τους συγγενείς του . « Αυτό το έργο το καταφέρνω διότι είμαι μητέρα και γιαγιά» λέει η γυναίκα. «Και διότι επίσης  έχω μια καθολική εκπαίδευση: είμαι κατηχήτρια  και ασχολούμαι  με μαθήματα προετοιμασίας  των νέων  για το μυστήριο του Γάμου. Για να δώσουμε «ένα μέλλον στα παιδιά  που έχασαν τους γονείς τους  στη διάρκεια που διέσχιζαν τη θάλασσα ή τη στιγμή της επιβίβασης στα σαπιοκάραβα στις ακτές της Αφρικής».

Η MariaVolpe, γυρίζει όλη την Ιταλία «για όλα τα παιδιά έχουμε βρει μία λύση, αλλά πέρα από το φαγητό  και ένα σπίτι τους δίνουμε λίγη ζεστασιά: ένα χαμόγελο,  μια αγκαλιά». Να γιατί, επιμένει, « δεν αρκεί να εμπιστευτεί αυτό το λεπτό έργο σε μια οικογένεια ή στις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους: τους  συνοδεύουμε και όταν ενηλικιωθούν  για να βρουν το σωστό δρόμο στη ζωή». «δεν είναι ένα εύκολο έργο» παραδέχεται» αλλά είναι δυνατό χάρη και στη στήριξη των ενοριών που ανοίγουν πάντοτε τις πόρτες χωρίς δισταγμό.

Για την «ευαισθησίας της και την επαγγελματικότητα της, ο κ. Sergio Mattarella   της απένεμε την τιμητική διάκριση της αξιωματικού της δημόσιας τάξης  της Ιταλικής Δημοκρατίας . Μια ιδιότητα που τώρα χρησιμοποιεί για να «αγωνιστεί κατά της βίας εναντίον των γυναικών».

+N

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos