Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

«Έμπρακτη ευγνωμοσύνη και αγάπη προς τη Λέσβο»


Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος τον Απρίλιο του 2016 επισκέφθηκε το νησί της Λέσβου, έκανε μία δωρεά 50.000 ευρώ για τα θύματα του σεισμού των 6,3 Ρίχτερ που την παρελθούσα 12η Ιουνίου έπληξε το Ελληνικό νησί, το οποίο βρίσκεται απέναντι από τις δυτικές ακτές τις Τουρκίας (μόλις δώδεκα χιλιόμετρα θάλασσας χωρίζουν τις δύο Χώρες). Το έκανε γνωστό η Αποστολική Νουντσιατούρα της Αθήνας, όπως ανέφερε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Βατικανού.

“Στον Πάπα υπάρχουν συναισθήματα μεγάλης ευγνωμοσύνης και αγάπης για τη Λέσβο: αυτός γνωρίζει πως τούτη η δύσκολη και επείγουσα κατάσταση που προκλήθηκε από τον σεισμό, προστίθεται στην ήδη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νησί εξαιτίας του προσφυγικού ζητήματος”, δήλωσε ο πανοσιολογιότατος π. Μάξιμος Catterin της Αποστολικής Νουντσιατούρας, ο οποίος μιλάει για μια χειρονομία “απροσδόκητη” και “μεγάλης αξίας από άποψη οικουμενικής”.

“Οι ευεργετούμενοι θα είναι ένας πληθυσμός στην πλειοψηφία ορθόδοξος. Στη Λέσβο οι καθολικοί είναι μια μικρή μειονότητα” συνεχίζει ο π. Μάξιμος, ο οποίος προσεχώς μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Αποστολικό Τοποτηρητή της Επισκοπής Χίου, Σεβασμιότατο π. Νικόλαο Πρίντεζη, θα επισκεφθούν το χωριό της Βρίσας. Ήταν ο ίδιος ο Σεβασμιότατος Νικόλαος ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί ο Πάπας.

“Θα έχουμε μία συνάντηση με τις τοπικές Αρχές: εκεί θα αποφασίσουμε πώς θα διατεθούν συγκεκριμένα τα χρήματα που δωρίζονται από τον Άγιο Πατέρα”, πρόσθεσε ο π. Μάξιμος. Στη Βρίσα, η οποία καταστράφηκε πλήρως, έχασε τη ζωής της μια 43χρονη γυναίκα κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο Αιγαίο Πέλαγος, σε βάθος 10 χιλιομέτρων, και σε απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων από την κωμόπολη Πλωμάρι της Λέσβου. “Είναι μία τεράστια καταστροφή” δήλωσε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ.Χριστιάνα Καλογήρου.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos