Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Άγιος Πατέρας
  • ΑΝΕΠΙΣΗΜΟ «ΡΑΝΤΕΒΟΥ» ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ «ΜΕΝΟΥ» ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Pin It

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 έγινε ανεπίσημη συνάντηση στο Λονδίνο, στο Αββαείο του Westminster, μεταξύ εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου αφ´ ενός, και της Αγγλικανικής Εκκλησίας αφ’ ετέρου, για την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και σε συγκεκριμένες θέσεις των δύο Εκκλησιών.


Η Ορθόδοξη αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριο, αποτελείτο ακόμη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα, νέο συμπρόεδρο του Διεθνούς Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου Εκκλησίας και Αγγλικανών, τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Διοκλείας κ. Κάλλιστο και τον Πρωτοπρεσβύτερο κ. Χρήστο Χρηστάκη, γραμματέα του Επισήμου Διαλόγου.
Η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου πληροφόρησε δια μακρών τους Αγγλικανούς για την Αγία και Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο που έλαβε χώρα στην Κρήτη τον Ιούνιο του παρελθόντος έτους, καθώς και για πολλά άλλα γεγονότα, διορθόδοξα και οικουμενικά, των δύο τελευταίων ετών, αλλά και για θέματα που αφορούν καθαρά το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 έγινε συνάντηση προπαρασκευαστική των δύο συμπροέδρων του Επισήμου Διαλόγου, δηλαδή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα και του Αρχιεπισκόπου κ. Richard Clarke, προκαθήμενου της Αγγλικανικής Εκκλησίας της Ιρλανδίας, συνοδευομένους από τους γραμματείς Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Χρήστο Χρηστάκη (Ὀρθόδοξο) και τον Αιδεσιμολογιώτατο κ. John Gibault (Αγγλικανό).
Η επομένη συνάντηση του Διαλόγου αυτού θα πραγματοποιηθεί στη νήσο Μάλτα τον προσεχή Οκτώβριο και θα συζητήσει τα ζητήματα: το Περιβάλλον και η Ευθανασία.


 

 

 

 

 
Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos