Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο Πάπας  δωρίζει πλυντήρια-καθαριστήρια  στους αστέγους της Όστια


Συνεχίζουν οι πράξεις αλληλεγγύης του Πάπα Φραγκίσκου υπέρ των φτωχότερων και όσων βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνίας. Ο Ποντίφικας δώρισε πράγματι ένα πλυντήριο-καθαριστήριο στους αστέγους που συχνάζουν στην ενορία του Αγίου Νικολάου στο Μπάρι, στην Όστια, στη δυτική περιφέρεια της πρωτεύουσας. Το δώρο – όπως διαβάζουμε στην σελίδα Facebook της ενορίας, που βρίσκεται στη ζώνη Stella Polare, μπροστά από το Νοσοκομείο «G.B. Grassi» - προέρχεται «από τον ίδιο τον Πάπα, από τον Αποστολικό Οίκο».

Το δώρο, το οποίο περιλαμβάνει και στεγνωτήριο, συνοδευόταν από ένα μήνυμα του Ποντίφικα. «Μετά από αίτημα για βοήθεια του Ιερέα της ενορίας του Αγίου Νικολάου του Μπάρι η φιλανθρωπική οργάνωση του Βατικανού έστειλε μια συνεισφορά για την απόκτηση ενός πλυντηρίου-καθαριστηρίου και στεγνωτηρίου για την εξυπηρέτηση των ντους των αστέγων. Η αποστολική μου ευλογία συνοδεύει τον ενοριακό ιερέα, τους εθελοντές της φιλανθρωπικής υπηρεσίας, τους μικρούς εργαζομένους της Ιερής Καρδιάς για την συμβολή τους και όλους τους επικουρούμενους», διαβάζουμε.

 «Ο Πάπας ρίσκεται κοντά στην Όστια», υπενθυμίζει η σελίδα FB, «όπως ήδη έδειξε η πρόσφατη επίσκεψή του σε λαϊκά σπίτια» για την πασχαλινή ευλογία των οικογενειών.

Τον περασμένο Απρίλιο, ένα «πλυντήριο-καθαριστήριο του Πάπα» εγκαινιάστηκε σε μια γειτονιά της Ρώμης στο Trastevere.

                                              

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos