Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Την Πέμπτη ο Πάπας θα δεχθεί το βασιλικό ζεύγος


Ο Πάπας Φραγκίσκος θα δεχθεί την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 σε ακρόαση στο Βατικανό, τον βασιλιά GuglielmoAlessandrodiOrange-Nassauκαι τη βασίλισσα Maximaτων Κάτω Χωρών. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας. Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση των Ολλανδών Βασιλιάδων με τον ιταλο-αργεντινό Ποντίφικα.

Ο Guglielmo Alessandro και η Maxima είχαν γίνει δεκτοί σε ιδιωτική ακρόαση –μαζί με τις τρεις κόρες τους, Catharina-Amalia, Alexia και Ariane – στις 25 Απριλίου του περασμένου έτους. Το βασιλικό ζεύγος συμμετείχε επίσης - ένα μήνα πριν την άνοδο στον θρόνο του Willem - Alexander, όπως ονομάζεται ο βασιλιάς στα ολλανδικά – στην ανάληψη καθηκόντων αρχιεροσύνης του Πάπα Φραγκίσκου, στις 19 Μαρτίου 2013.

Ενώ ο βασιλιάς/μονάρχης είναι προτεσταντικού δόγματος, σύμφωνα με την παράδοση του Βασιλικού Οίκου των Κάτω Χωρών, η βασίλισσα είναι Καθολική. Είναι από την Αργεντινή και έχει γεννηθεί στο Μπουένος Άιρες, όπως και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Μετά την παραίτηση της μητέρας του, της βασίλισσας Beatrix, από το βασιλικό αξίωμα, ο Guglielmo Alessandro ανήλθε στο θρόνο, στις 30 Απριλίου του 2013.

Ο βασιλιάς/βασιλεύον των Κάτω Χωρών υποστηρίζει εδώ και καιρό τις οργανώσεις που βοηθούν τους άστεγους, τους ηλικιωμένους και τα μικρά παιδιά των λαϊκών στρωμάτων. Κατά το 2015, ζήτησε από την κυβέρνηση της Χάγης να αυξήσει τις δαπάνες για τον τομέα της Υγείας των Ολλανδών.

Από την πλευρά της, η βασίλισσα είναι πρώην φοιτήτρια του Καθολικού Πανεπιστήμίου της Αργεντινής (UCA ή “Pontificia Universidad Católica Argentina Santa María de los Buenos Aires”) και δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο ζήτημα της μετανάστευσης. 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos