Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Πέντε νέοι Καρδινάλιοι στην Εκκλησία της Ρώμης


Ο Πάπας Φραγκίσκος, την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017, θα δημιουργήσει πέντε νέους Καρδιναλίους. Το ανάγγειλε ο ίδιος την περασμένη Κυριακή 21 Μαΐου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου μετά την προσευχή προς την Παναγία.

Οι νέοι αξιωματούχοι  της Εκκλησίας της Ρώμης προέρχονται από τέσσερεις ηπείρους .Ένας από την Ασία, ένας από την Αφρική, ένας από την Αμερική  και δύο από την Ευρώπη. Η καταγωγή τους  από διάφορα μέρη του κόσμου  δηλώνει  την καθολικότητα της Εκκλησίας που απλώνεται σε όλη τη γη – εξήγησε ο Πάπας Φραγκίσκος  και η ανάθεση ενός τίτλου  ή μιας διακονίας στην Πόλη φανερώνει  ότι, οι  Καρδινάλιοι  ανήκουν στην Εκκλησία της Ρώμης , η οποία σύμφωνα με την έκφραση του Αγίου Ιγνατίου της Αντιοχείας , προΐσταται όλων των Εκκλησιών στην  αγάπη”

Οι νέοι Καρδινάλιοι που έχουν ηλικία μικροτέρα των 80 ετών και επομένως είναι όλοι και εκλέκτορες, σε περίπτωση Κονκλαβίου, είναι οι εξής:

-Σεβ/τος Jean Zerbo, Αρχιεπίσκοπος της Bamako, Mali, 73 ετών.

-Σεβ/τος Juan José Omella, Αρχιεπίσκοπος της Barcellona, Spagna, 71 ετών.

-Σεβ/τος Anders Arborelius, Επίσκοποςτης Stoccolma, Svezia, 67 ετών.

-Σεβ/τος Luis Marie-Ling Mangkhanekhoun, Επίσκοπος τιτουλάριος της Acque Nuove di Proconsolare, Αποστολικός Βικάριος της Paksé, nel Laos, 73 ετών.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos