Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Οι Θρησκευτικοί αρχηγοί της Αλβανίας ζητούν «ένα ειλικρινή διάλογο».


Σε ένα μήνυμα προς την πολιτική τάξη της Χώρας τους, οι αρχηγοί των θρησκευτικών κοινοτήτων  στην Αλβανία ζήτησαν «ένα  ειλικρινή διάλογο σε όλα τα επίπεδα». Αυτό αναφέρει  η εφημερίδα «Ρωμαίος Παρατηρητής»  στην  έκδοση του της 18-19 Μαΐου 2017.

Στο μήνυμά τους, οι αρχηγοί της κοινότητας των Μουσουλμάνων, της Αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας, της Καθολικής Εκκλησίας, της κοινότητας Bektashi και της Ευαγγελικής Αδελφότητας δηλώνουν ότι «αισθάνονται μία μεγάλη πνευματική ευθύνη  προς τα μέλη των  κοινοτήτων τους, όπως και για όλη την κοινωνία της Αλβανίας.

Οι θρησκευτικοί αρχηγοί «διαμαρτύρονται για την έλλειψη  της θέλησης να αρχίσουν ένα διάλογο για την εξεύρεση  λύσεων  στα προβλήματα της Χώρας και πάνω απ’ όλα για το ζήτημα των εκλογών  που είναι ένα απαραίτητο εργαλείο  για τη δημοκρατία μας» και προσκαλούν τους πολιτικούς  να «οικοδομούν γέφυρες και όχι τοίχους».

Οι θρησκευτικοί αρχηγοί ανησυχούν επίσης για  τη «βίαια και περιφρονητική  ρητορική» εκ μέρους εκείνων  που καλύπτουν τις δημόσιες θέσεις  και για το «φαινόμενο  της διάδοσης των ναρκωτικών  που προκαλεί ένα μεγάλο κίνδυνο στο λαό και στο μέλλον της Χώρας».

Η Αλβανία είναι μία από τις Ευρωπαϊκές, που επισκέφθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος. Στις 21 Σεπτεμβρίου 2014 πήγε στα Τίρανα, όπου συναντήθηκε  και με τις θρησκευτικές  κοινότητες. 

ΣΧΟΛΙΟ της kantam.gr:Όμορφο παράδειγμα και για την Χώρα μας

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos