Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

«Πείτε στους νέους ότι είναι ωραία η ζωή στο χριστιανικό γάμο»


«Πείτε στους νέους ότι είναι ωραία, είναι ωραία η ζωή στο χριστιανικό γάμο!» Αυτά είπε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της γενικής Ακρόασης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε προς τα ζευγάρια της Αρχιεπισκοπής της Ανκόνα –Όσιμο που ήταν παρόντα στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου τα οποία γιορτάζουν την πεντηκοστή επέτειο του γάμου.

Εκτός από το κάλεσμά του προς τα ζευγάρια να αδράξουν την ευκαιρία της επετείου τους για να θυμηθούν «τα μυστήρια που έχουν  λάβει, αποτελεσματικά σημάδια της χάρης του Θεού στη ζωή μας», ο Ποντίφικας τους ανέθεσε και το καθήκον να είναι οι απόστολοι του έγγαμου βίου για τους νέους.

Ο Επίσκοπος Ρώμης υπενθύμισε στη συνέχεια ότι  στις  25 Απριλίου, τελέστηκε η εορτή του Αγίου Μάρκου του Ευαγγελιστή. «Η μαθητεία του στον απόηχο του Αγίου Παύλου – είπε – αποτελεί παράδειγμα για εσάς, αγαπητοί νέοι, ώστε να ακολουθήσετε τα χνάρια του Σωτήρα. Η μεσολάβησή του σας υποστηρίζει, αγαπητοί άρρωστοι, στις δυσκολίες και στη δοκιμασία της ασθένειας, και το Ευαγγέλιό του σύντομο και διεισδυτικό σας υπενθυμίζει, αγαπητοί νεόνυμφοι, «τη σημασία της προσευχής στη διαδρομή του έγγαμου βίου τον οποίο έχετε αναλάβει»

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos