Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Άγιος Πατέρας
  • Απότμημα λειψάνων του αποστόλου Φιλίππου θα δοθούν στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Pin It

Απότμημα λειψάνων του αποστόλου Φιλίππου θα δοθούν στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο


Απότμημα των λειψάνων του αποστόλου Φιλίππου, του οποίου η εορτή ήταν την Τετάρτη 3 Μαΐου [1], θα παραδοθούν την Τρίτη 9 Μαΐου από μια αντιπροσωπεία των Frati minori conventuali στον οικουμενικό πατριάρχη της Κωνσταντινουπόλεως, Βαρθολομαίο Α΄. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Fides, η τελετή θα πραγματοποιηθεί στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πολυκάρπου στη Σμύρνη. Ο Βαρθολομαίος Α΄ έχει μια ιδιαίτερη ευλάβεια προς τον απόστολο, προσθέτει το Fides.

Η παράδοση των λειψάνων, τα οποία φυλάσσονταν έως σήμερα στην Βασιλική των Αγίων 12 Αποστόλων στη Ρώμη, θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια μιας οικουμενικής τελετής, στην οποία θα συμμετάσχει ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Σμύρνης, σεβασμιότατος Lorenzo Piretto OP.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ενίσχυση των σχέσεων φιλίας και εκκλησιαστικής κοινωνίας μεταξύ Ρώμης και Κωνσταντινουπόλεως εις το όνομα του αγίου Φιλίππου και του αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης», διευκρίνισε στο Fidesο πατέρας Agnello Stoia OFM Conv., ενοριακός ιερέας της ρωμαϊκής βασιλικής «Αισθανόμαστε τον εναγκαλισμό του Παύλου ΣΤ΄ και του Αθηναγόρα, του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου», συνέχισε.

Μέρος της αντιπροσωπείας θα αποτελέσουν επίσης ο αδ. Silvestro Bejan, της Ιεράς Μονής της Ασίζης και Γενικός Αντιπρόσωπος για τον οικουμενισμό και τον διαθρησκευτικό διάλογο, και ο αδ. Martin Kmetec της Μονής του Αγίου Αντωνίου στην Κωνσταντινούπολη και Θεματοφύλακας της Ανατολής.

Παρόν θα είναι επίσης και ο καθηγητής Francesco D’Andria, αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου του Σαλέντο – Λέτσε (Πουλία), η ομάδα του οποίου ανακάλυψε το 2011 στην Ιεράπολη, σημερινό Παμουκάλε, τον τάφο του αποστόλου. (pdm)

Μετάφραση: ρφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos