Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Άφιξη του Πάπα στην Αίγυπτο


Πριν από τις δύο το μεσημέρι χθες Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 προσγειώθηκε  στο Κάιρο το Airbus 321 της Alitalia με επιβάτη τον Πάπα Φραγκίσκο. Το κλίμα στην Αιγυπτιακή Πρωτεύουσα ήταν ήπιο και ο ουρανός γαλανός. Στο αεροδρόμιο υποδέχθηκαν τον Άγιο Πατέρα εκτός από τον  Πατριάρχη της Κοπτικής Καθολικής  Εκκλησίας Abramo Isacco Sidrak και ο Πρωθυπουργός της Αιγύπτου Sherif Ismail.

Στη διάρκεια του ταξιδιού, ο Πάπας Φραγκίσκος  χαιρέτησε τους δημοσιογράφους  που ταξίδεψαν μαζί το, υπογραμμίζοντας  ότι αυτό το ταξίδι «έχει μία ιδιαίτερη προοπτική». Συνηθισμένα τα τηλεγραφήματα  προς τους Προέδρους των Χωρών πάνω από τις οποίες πέταξε το αεροπλάνο. Στο Πρόεδρο του Κράτους της Ιταλίας  Sergio Mattarella, ο Ποντίφικας έγραψε ότι πηγαίνει στην Αίγυπτο  ως: «αγγελιαφόρος της ειρήνης για να συναντήσει  την κοινότητα των Καθολικών  και τους πιστούς άλλων θρησκειών».

Ο  Πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattahal-Sisi δέχτηκε τον Πάπα στο Προεδρικό Μέγαρο της  Heliopolis. Ήταν η πρώτη επίσημη συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου  αυτής της επίσκεψης στην Αίγυπτο. Στον πρόεδρο ο Πάπας δώρισε ένα μετάλλιο  πάνω στο οποίο ήταν χαραγμένη η φυγή στην Αίγυπτο της Αγίας Οικογενείας. Το έργο είναι της καλλιτέχνιδας Daniela Longo εμπνευσμένη από μία κοπτική εικόνα που φιλοτέχνησε η μοναχή  Maria Carla, των Μικρών Αδελφών του Ιησού.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos