Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Άγιος Πατέρας
  • “Οι χριστιανοί καλούνται να δίνουν μαζί τη χριστιανική μαρτυρία της πίστης τους”
Pin It

“Οι χριστιανοί καλούνται να δίνουν μαζί τη χριστιανική  μαρτυρία της πίστης τους”


“Ως υπηρέτες της ελπίδας, οι χριστιανοί καλούνται να αναγγέλλουν μαζί τον Αναστημένο Χριστό, με χαρούμενη μαρτυρία της ζωής τους  και μέσα από την γενναιόδωροι αγάπη προς τον πλησίον. Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος σήμερα έχει επείγουσα ανάγκη  της αναγγελίας αυτής της ελπίδας, διότι είναι η μόνη που δεν απογοητεύει”. Έτσι ο Άγιος Πατέρας ο Πάπας Φραγκίσκος σε μία επιστολή του  που έστειλε στον πατριάρχη των Ορθοδόξων Κοπτών, Tawadros II, τον οποίο και θα συναντήσει κατά το ταξίδι του στην Αίγυπτο στις 28 και 29 Απριλίου 2017.

Η επιστολή παραδόθηκε στο χέρι από τον Αποστολικό Νούντσιο στην Αίγυπτο, Σεβασμιότατο  Bruno Musarò, λίγες μέρες πριν  τις τρομοκρατικές ενέργειες  στις πόλεις Tanta και  Alessandria την Κυριακή των Βαΐων.

“Με τη νίκη του Χριστού πάνω στην αμαρτία  - γράφει ο Πάπας -  κάθε  άνδρας και κάθε γυναίκα μπορούν τώρα να κοιτάζουν  τη ζωή τους με μάτια και καρδιά νέα, ακόμη και σε καταστάσεις  θλίψεις και δυσκολιών. Τα σκότη, οι αποτυχίες , η αμαρτία, μπορούν να ξεπεραστούν και να καταστούν  σημείο της αφετηρίας μιας νέας πορείας”.

Τέλος ο Άγιος Πατέρας εύχεται το Πάσχα το φετινό που συνεορτάστηκε από όλους τους χριστιανούς μαζί να μπορέσει “να εμπνεύσει στις Εκκλησίες μας  μια συνεχώς αυξανόμενη επιθυμία  για μια συνεχώς πιο βαθιά αλληλεγγύη στην αναγγελία του Ευαγγελίου  και στην υπηρεσία εκείνων που έχουν περισσότερη ανάγκη”.

Ο  Παναγιότατος Πατριάρχης Tawadros II έδωσε συνέντευξη τύπου  στο Agen Sir, στην οποία εξηγεί ότι η επίσκεψη στην Αίγυπτο  του Πάπα: “είναι σημαντική για να μεταδώσει  ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο: η Αίγυπτος είναι ακόμη μία όαση ασφαλείας και ειρήνης”. Ο Πάπας Φραγκίσκος, συνέχισε ο Πατριάρχης, “είναι ένας μάρτυρας της ειρήνης  και της αληθείας. Όπου πηγαίνει  φέρνει τη φωνή πιο εύπαθών  και πονεμένων του κόσμου”.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos