Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Edjugorje. Ξεκινά η αποστολή απεσταλμένου της Αγίας Έδρας


«Βρισκόμαστε σε ένα μέρος όπου συγκεντρώνεται ένα πλήθος προσκυνητών. Ας επικαλεστούμε όλοι μαζί τη μεσολάβηση της Μητέρας του Θεού, ώστε να ανοίξει την καρδιά μας και το μυαλό μας στη θεία χάρη, στη διδασκαλεία της Εκκλησίας και στο Λόγο του Θεού. Το Άγιο Πνεύμα είναι η ζωή μας όπως επίσης αυτό είναι και η ψυχή της Εκκλησίας. Να αναζητήσουμε την αλήθεια του Θεού για τους εαυτούς μας αλλά και την αλήθεια του Θεού για τον άνθρωπο». Με αυτά τα λόγια – όπως αναφέρει το Agen Sir – ο σεβασμιότατος Henryk Hoser, ειδικός απεσταλμένος της Αγίας Έδρας, απευθύνθηκε προς τους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στον ενοριακό ναό του Αγίου Ιακώβου, στο Medjugorje.

Ο σεβασμιότατος Hoser, αρχιεπίσκοπος του Waršava - Πράγα (Πολωνία), έφτασε χτες το απόγευμα στο Medjugorje συνοδεία του πατέρα Miljenko Šteko, της Pronvincia Francescana της Ερζεγοβίνης, μετά από μια στάση στο Σεράγεβο και στο Mostar. Τον υποδέχθηκαν ο πατέρας Marinko Šakota, ενοριακός ιερέας του Medjugorje, μοναχοί Φραγκισκανοί και αδελφές Φραγκισκανίδες που εκτελούν την υπηρεσία τους εδώ και ενορίτες και προσκυνητές που είχαν συγκεντρωθεί. Μόλις έφθασε, μερικοί νέοι του πρόσφεραν λουλούδια. «Αυτό το μέρος προσευχής – είπε ο παπικός προσκεκλημένος, του οποίου τα λόγια κοινοποιήθηκαν από την ιστοσελίδα Medjugorje.hr και αναδημοσιεύθηκαν από το Agen Sir - είναι πλέον γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ο ιεράρχης υπογράμμισε ότι «ο Άγιος Πατέρας ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την ανάπτυξη της λαϊκής ευσέβειας η οποία αναπτύσσεται σε αυτό το μέρος. Αυτό αποτελεί και μέρος της αποστολής μου: να αξιολογήσω την ποιμαντική αυτού του μέρους και να προτείνω κατευθυντήριες γραμμές που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν στο μέλλον. Προέρχομαι από μία χώρα η οποία έχει μεγάλη ευλάβεια προς την Μητέρα του Θεού. Η Μαρία είναι η βασίλισσα της Πολωνίας. Εύχομαι σε όλους σας να κάνετε την Μαρία Βασίλισσα της ζωής σας. Προς το παρόν αυτά τα λόγια είναι αρκετά».

Μετάφραση:ρφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos