Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο Πάπας επισκέπτεται στη Ρώμη ένα κέντρο για τυφλούς


Σήμερα το απόγευμα, 31 Μαρτίου 2017, ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί τους φιλοξενούμενους του Περιφερειακού Κέντρου S. Alessio– Margherita di Savoia για τυφλούς, στη Ρώμη. Αυτό αναφέρει το Δελτίο του Γραφείου Τύπου της Αγίας  Έδρας.

Το Ινστιτούτο, που αρχικά ονομαζόταν «Cristoforo Colombo», δραστηριοποιείται σε τομείς που στοχεύουν στην κοινωνική ένταξη όσων δεν βλέπουν και ατόμων με προβλήματα όρασης. Με αυτή την επίσκεψη, ο Πάπας επιθυμεί να συνεχίσει τις αποκαλούμενες «Παρασκευές της ευσπλαχνίας», ιδιωτικές επισκέψεις που πραγματοποιούνταν κατά τη διάρκεια του Ιωβηλαίου της Ευσπλαχνίας, μια φορά το μήνα, φέρνοντας στη μνήμη μας τα έργα πνευματικής και σωματικής ευσπλαχνίας προς υπεράσπιση όσων βιώνουν καταστάσεις φυσικού και κοινωνικού αποκλεισμού.

 «Κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης, ο Πάπας θα συναντηθεί με τους φιλοξενούμενους του ιδρύματος, άτομα με διαταραχές αισθήσεων που συνδέονται με τη χρήση της όρασης, τυφλούς εκ γενετής ή ως αποτέλεσμα σοβαρών παθήσεων και μερικούς με πολλαπλές αναπηρίες. Μεταξύ αυτών, και περίπου 50 μικρά παιδιά, που συχνάζουν στο Κέντρο προκειμένου να λάβουν μια ειδική επιμόρφωση που θα τα βοηθήσει κατά τις μικρές καθημερινές κινήσεις τους, και 37 ηλικιωμένους και ενήλικες, μόνιμους κατοίκους αυτής της δομής».

«Με την άφιξή του – διαβάζουμε στο δελτίο – τον Πάπα υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Κέντρου, AmedeoPiva, ο Γενικός Διευθυντής, Antonio Organtini, ο οποίος έχασε και αυτός την όρασή του κατά τη διάρκεια της ζωής του, καθώς επίσης ολόκληρο το ιατρικό και εθελοντικό προσωπικό της υπηρεσίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Άγιος Πατέρας άφησε ένα δώρο στο Ινστιτούτο και υπέγραψε την περγαμηνή του Παρεκκλησίου του Κέντρου, σε ανάμνηση της συνάντησης».

Μετάφραση:ρφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos