Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Έκκληση του Πάπα για προστασία των αμάχων από τη σύγκρουση


«Αγαπητοί αδελφοί, σας ενθαρρύνω να προχωρήσετε προς αυτή την κατεύθυνση και σας προσκαλώ να προσεύχεστε ώστε το Ιράκ να βρει τη συμφιλίωση και την αρμονία μεταξύ των διαφορετικών εθνοτήτων και θρησκειών, την ειρήνη, την ενότητα και την ευημερία». Αυτά είπε ο Πάπας Φραγκίσκος σήμερα, 29 Μαρτίου 2017, στο τέλος της κατήχησης της γενικής Ακρόασης στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο Ποντίφικας χαιρέτισε την αντιπροσωπεία των ιρακινών επιτηρητώνπουαπαρτίζεται από εκπροσώπους διαφόρων θρησκευτικών ομάδων, η οποία συνοδευότανε από τον καρδινάλιο jean - Louis Tauran, πρόεδρο του Ποντιφικού συμβουλίου για τον Διαθρησκευτικό Διάλογο. «Ο πλούτος του αγαπητού ιρακινού έθνους – τα λόγια του Bergoglio– βρίσκεται σε αυτό το μωσαϊκό που αναπαριστά την ενότητα στην πολυμορφία, τη δύναμη στην ένωση, την ευημερία στην αρμονία».

Εξ ου και το κάλεσμα στην προσευχή για την ειρήνη του Ιράκ, καθώς και η υποστήριξη προς τον άμαχο πληθυσμό που πλήττεται από τη σύγκρουση. «Η σκέψη μου – είπε – βρίσκεται στους άμαχους πληθυσμούς που είναι παγιδευμένοι στις δυτικές συνοικίες της Μοσούλης και στους εκτοπισμένους λόγω του πολέμου, για τους οποίους αισθάνομαι ενωμένος στον πόνο τους, δια  μέσου της προσευχής και της πνευματικής εγγύτητας».

Τέλος, μια έκκληση: «Εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη μας για τα θύματα της αιματηρής σύγκρουσης, ανανεώνω προς όλους την έκκληση να δεσμευτούμε με όλες τις δυνάμεις μας για την προστασία των αμάχων, που αποτελεί επιτακτική και επείγουσα ανάγκη».

Όπως πάντα στο τέλος της Ακρόασης, ο Φραγκίσκος χαιρέτισε τους αραβόφωνους προσκυνητές, ιδιαίτερα εκείνους που προέρχονται από το Ιράκ. Υπενθύμισε ότι «από πίστη η Μαρία αποδέχεται τα λόγια του αγγέλου και πιστεύει στην αναγγελία ότι θα γίνει η Μητέρα του Θεού – είπε – και αποδέχεται ακόμη και αυτό που δεν καταλαβαίνει από τη δράση του Θεού, αφήνοντας Εκείνον να ανοίξει το μυαλό και την καρδιά της». «Όπως Εκείνη – συνέχισε – καλούμαστε και εμείς να ζήσουμε με πίστη, και να κοιτάμε με ελπίδα την εκπλήρωση του θελήματος τους Θεού στη ζωή μας».

Μετάφραση: ρφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos