Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Άγιος Πατέρας
  • « Το να μην αφήνουμε να μας εκφοβίζουν, είναι το καλύτερο όπλο ενάντια στην τρομοκρατία»
Pin It

« Το να  μην αφήνουμε να  μας εκφοβίζουν, είναι το καλύτερο όπλο ενάντια στην τρομοκρατία» 


«Να μην αφήνουμε να μας εκφοβίζουν και να είμαστε στη θέση να επιστρέφουμε στην φυσιολογική ζωή είναι ένα απτό δείγμα ότι η τρομοκρατία, στο τέλος, είναι καταδικασμένη και θα νικηθεί από μόνη της». Αυτή είναι η γνώμη του σεβασμιότατου Richard Gallagher, υπεύθυνου της Αγίας Έδρας για τις Διακρατικές Σχέσεις, την οποία δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην ισπανική ιστοσελίδα La Vanguardia η οποία αναμεταδόθηκε στα ιταλικά από το δίκτυο Il Sigmografo.

Ο ιεράρχης υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας και του διαλόγου, καθώς και της εκπαίδευσης των νέων. Υπό αυτή την έννοια είναι χρήσιμο να ακολουθούμε το παράδειγμα του Πάπα Φραγκίσκου: την καταδίκη  της χειραγώγησης της θρησκείας για να δικαιολογήσουν τη βία και διάλογος μεταξύ των διαφόρων ομολογιών.

Ο σεβασμιότατος Gallagher μίλησε επίσης και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο περιθώριο της επετείου των 60 χρόνων από τη Συνθήκη της Ρώμης. Σημείωσε ότι η Αγία Έδρα υπήρξε πάντα υπέρ ενός σχεδίου μιας ενωμένης Ευρώπης, που είναι απαραίτητο για την αναχαίτιση συγκρούσεων όπως του Δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου κατά τον τελευταίο αιώνα. Τελικά ο υφυπουργός της Αγία Έδρας επανέλαβε ότι η συνεργασία μεταξύ κρατών και η συμμετοχή των πολιτών αποτελούν σημαντικά στοιχεία.

Μετάφραση: ρφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos