Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

“Όποιος δεν πιστεύει στην Κόλαση, ας έρθει να την δει στη Συρία”


Δεν είναι δυνατόν να περιγράψω τα δεινά του συριακού λαού με ανθρώπινες λέξεις. Η μοναδική περιγραφή που θα άρμοζε σε αυτή την χώρα της Μέσης Ανατολής είναι η ακόλουθη: «Όποιος δεν πιστεύει στην Κόλαση, αρκεί να έρθει εδώ και θα αντιληφθεί τι πραγματικά σημαίνει κόλαση». Αυτό είπε ο καρδινάλιος Mario Zenari, αποστολικός νούντσιος στη Δαμασκό, που το περασμένο Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017, τέλεσε μια Θεία Λειτουργία στην ρωμαϊκή ενορία της Santa Maria delle Grazie alle Fornaci.

Κατά την ομιλία του, ο καρδινάλιος αναφέρθηκε στην κακοποιημένη Συρία: «400 χιλιάδες νεκροί, δύο εκατομμύρια τραυματίες, μεταξύ των οποίων πολλοί ακρωτηριασμένοι, περίπου πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες σε χώρες εκτός Συρίας, περισσότεροι από έξι εκατομμύρια εσωτερικά μετακινούμενοι, περισσότεροι από 600 χιλιάδες πολιορκημένοι χωρίς δυνατότητα πρόσβασης σε ανθρωπιστική βοήθεια. Χιλιάδες παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε βομβιστικές επιθέσεις: τραυματισμένα, ακρωτηριασμένα, κατασπαραγμένα στο σώμα και το πνεύμα. Μια πραγματική σφαγή αθώων».

Ο καρδινάλιος Zenari υπογράμμισε ότι ο «Πάπας συνεχώς» ενημερώνεται για ότι συμβαίνει στη Συρία, και ότι θα επιθυμούσε να επισκεφθεί τη χώρα, αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί κίνδυνοι. «Εκείνος είναι έτοιμος να έρθει, αλλά το ζήτημα είναι ότι δεν μπορεί αν δεν υπάρχει μια ελάχιστη ασφάλεια για τον ίδιο αλλά κυρίως για τον κόσμο, επειδή αν έρθει ο Πάπας στη Συρία δεν μπορεί να παραμείνει στη Νουντσιατούρα: πρέπει να συναντήσει τον κόσμο, πρέπει να συναντήσει τα πλήθη», είπε ο Zenari.

«Δεν μπορώ να περιγράψω αυτές τις φρικαλεότητες», συνέχισε. Και πρόφερε μια φράση που μας δίνει μια καλή ιδέα του τι συμβαίνει: «Όποιος δεν πιστεύει στην Κόλαση, αρκεί να έρθει εδώ και θα αντιληφθεί τι ακριβώς σημαίνει κόλαση».

Ως εκ τούτου και η έκκληση: «Η κοινή γνώμη πρέπει να ασκήσει πίεση στις διάφορες κυβερνήσεις, επειδή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αυτό το δράμα σταδιακά να ξεχαστεί».

Μετάφραση: ρφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos