Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

 «Είμαστε αδελφοί αμαρτωλοί»: 


«Είμαστε αδελφοί αμαρτωλοί», είπε στους κρατούμενους ο Πάπας Φραγκίσκος συναντώντας τους κατά τη διάρκεια της ποιμαντικής επισκέψεώς του στο Μιλάνο χτες, 25 Μαρτίου 2017: «Ο Κύριος αγαπά το ίδιο εμένα όπως και εσάς, ο ίδιος ο Ιησούς βρίσκεται σε εσάς και σε εμένα».

Μετά τις επισκέψεις στην πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης και στον Καθεδρικό Ναό, η τρίτη στάση του Ποντίφικα κατά τη διάρκεια της ημέρας, στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, ήταν στη φυλακή του San Vittore, που φιλοξενεί περίπου 900 κρατούμενους. Ο Πάπας γευμάτισε με μια εκατοστή από αυτούς.

«Σας ευχαριστώ για την υποδοχή. Μαζί σας αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου», είπε ο Πάπας κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία διήρκεσε δύο ώρες. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο Ιησούς είπε: «Ήμουν φυλακισμένος και εσύ ήρθες να με επισκεφθείς». Εσείς για εμένα είστε ο Ιησούς, είστε αδέλφια».

«Εγώ δεν έχω το κουράγιο να πω σε οποιοδήποτε άτομο  που βρίσκεται στη φυλακή: «Το αξίζεις». Γιατί εσείς και όχι εγώ;». Ο Φραγκίσκος είπε επίσης: «Ο Κύριος αγαπά το ίδιο εμένα όσο και εσάς, ο ίδιος ο Ιησούς βρίσκεται σε εσάς και σε εμένα, είμαστε αδέλφια αμαρτωλά. Σκεφτείτε τα παιδιά σας, τις οικογένειές σας, τους γονείς σας. Εσείς που είστε η πληγωμένη καρδιά του Ιησού».

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του, ο Πάπας συναντήθηκε με τις φυλακισμένες μητέρες και τα παιδιά τους, έστειλε ένα «γεια» στον γυναικείο τομέα. Στη συνέχεια συναντήθηκε με μια αντιπροσωπεία 80 κρατουμένων από κάθε τομέα. Και, τέλος, απηύθυνε ένα χαιρετισμό στους εργαζόμενους της φυλακής: αστυνομικούς, εκπαιδευτικούς και εθελοντές.

Στις 12.30 γευμάτισε μαζί με μια εκατοστή κρατουμένων που εκπροσωπούσαν όλους τους τομείς, γύρω από ένα τραπέζι 50 μέτρων μήκους. Τυπικό μενού από το Μιλάνο για τον Πάπα και τους φιλοξενούμενούς του: ρύζι με σαφράν, κοτολέτα αλά μιλανέζε με πατάτες, πανακότα. Το γεύμα μαγείρεψαν οι φυλακισμένοι.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos