Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

«Τέσσερα ευχαριστώ»  στον Πάπα Φραγκίσκο


«Ευχαριστίες και προσευχή». Με αυτόν τον τρόπο η Προεδρία της Διάσκεψης των ιταλών επισκόπων απευθύνεται προς τον Πάπα Φραγκίσκο για την τέταρτη επέτειο από την εκλογή του στον ποντιφικό θρόνο.

«Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια – διαβάζουμε στο ευχητήριο μήνυμα -, όσο αφορά στο άτομό σας, αυξήθηκε συνειδητά η χριστιανική, ιερατική και επισκοπική κλήση μας».

Με την ευκαιρία της επετείου, οι ιταλοί επίσκοποι απευθύνουν «τέσσερα ευχαριστώ» προς τον Πάπα:

«Ευχαριστώ που θέσατε ως επίκεντρο της αρχιεροσύνης Σας την Ευσπλαχνία, που για εμάς συναντάται στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού.

Ευχαριστώ για το παράδειγμά σας, πράξη απλότητας και εγγύτητας, δια μέσου του οποίου μεταδίδετε στον κόσμο την αλήθεια του ευαγγελικού μηνύματος.

Ευχαριστώ για τις ακούραστες παραινέσεις σας για να μην παρασυρόμαστε από ένα πολιτισμό αδιαφορίας και απελπισίας, αλλά για να βιώνουμε μια εγγύτητα που ζωντανεύει από την εμπιστοσύνη και την ελπίδα.

Ευχαριστώ,τέλος, την Αυτού Αγιότητά σας, για την ασταμάτητη έκκλησή σας για προσευχή, εργαλείο ευλογίας και πνευματικού οφέλους για όλους».

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos