Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκάλεσε τον εαυτό του «αμαρτωλό»


Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υποστήριξε ότι δεν είναι ξεχωριστός, αλλά ένας απλός πιστός όπως όλοι οι άλλοι

Απλός, ειλικρινής, αληθινός και αυθόρμητος, ο Πάπας Φραγκίσκος αποκάλυψε τις στιγμές αδυναμίας που έχει περάσει, όταν αναρωτήθηκε για την ύπαρξη του Θεού. Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit ο Ποντίφικας μίλησε για θέματα «κρίσης στην πίστη του» και για «άδειες στιγμές» και υποστήριξε πως είναι και ο ίδιος «αμαρτωλός» και «ένας άνθρωπος που κάνει λάθη».
Ειδικότερα, όταν ρωτήθηκε αν έχει αμφισβητήσει ποτέ την ύπαρξη του Θεού, ο Πάπας Φραγκίσκος απάντησε: «Και εγώ, επίσης, γνωρίζω αυτές τις άδειες στιγμές». Όμως, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τόνισε ότι αυτές οι «κρίσεις» παρέχουν ταυτόχρονα την ευκαιρία να ωριμάσει κανείς και κάθε πίστη που δεν αντιμετωπίζει στιγμές κρίσης «παραμένει στα σπάργανα».
Ο ίδιος, με την απλότητα που τον διακρίνει πάντα, δήλωσε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του ξεχωριστό και ανέφερε ότι αισθάνεται σαν ένας απλός πιστός. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οποιαδήποτε μορφή εξιδανίκευσης ενός ανθρώπου κουβαλά πάντα μαζί της υποσυνείδητα την σφραγίδα της επιθετικότητας.
Αν είμαι εξιδανικευμένος νιώθω ότι απειλούμαι από επίθεση. Δεν βλέπω τον εαυτό μου σαν κάτι ξεχωριστό, Είμαι ένας αμαρτωλός, είμαι ένας άνθρωπος που κάνει λάθη», συμπλήρωσε ο 80χρονος Ποντίφικας.
Όμως, ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε αναφορά και στον λαϊκισμό με μερίδα του διεθνούς Τύπου, όπως η βρετανική ιστοσελίδα Independent, να υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια «συγκαλυμμένη» προειδοποίηση προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. «Ο λαϊκισμός είναι κακό πράγμα και έχει άσχημο τέλος, όπως έχει αποδειχθεί κατά τον περασμένο αιώνα», δήλωσε ο Πάπας και πρόσθεσε πως «ο λαϊκισμός χρειάζεται πάντα έναν "Μεσσία" για να πετύχει, γεγονός που είναι ασυμβίβαστο με τις χριστιανικές αξίες».

Πηγή: protothema.gr
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos