Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

«Ο Πιλάτος ευθύνεται για την καταδίκη του Ιησού, όχι οι Εβραίοι»


Η ανάγνωση και η ερμηνεία της Γραφής πρέπει να ενθαρρύνονται και μεταξύ των συζύγων και των οικογενειών. Αυτό ανάφερε ο π. Giulio Micheliniieri, στις 8 Μαρτίου 2017, στη διάρκεια  της πνευματικής περισυλλογής (πνευματικών ασκήσεων)  του Πάπα Φραγκίσκου και της Ρωμαϊκής  Κούριας.

Η μελέτη που προτάθηκε  προχθές το απόγευμα, είχε θέμα «η  δίκη του Ιησού και η συμπεριφορά της γυναίκας του Πιλάτου» γράφτηκε με τη βοήθεια δύο συζύγων της   Maria teresa Zattoni και του Gilberto Gillini.

Όπως μετέδωσε το Ράδιο του Βατικανού,  μιλώντας για τον Ιησού και τον Βαραββά, αναφέρθηκε στο ρομάντζο  του William Styron, SophieChoice, στο οποίο αναφέρεται σε μια νέα μητέρα αναγκασμένη  από ένα Ναζιστή αξιωματικό να διαλέξει ποιο από τα δυο της παιδιά αποφασίσει να θανατωθούν.

Είναι αυτό που λίγο πολύ συνέβη  και στο Συνέδριο των Εβραίων- κατά τη γνώμη του Φραγκισκανού ιεροκήρυκα - για το οποίο αναγκάστηκαν να διαλέξουν ποιό θα οδηγήσουν στο θάνατο. Η ευθύνη αυτής της τρομερής απόφασης ανήκει σε  εκείνον ο οποίος ανάθεσε στο πλήθος να αποφασίσει αντί του Ρωμαίου Επάρχου.

Ο Ιεροκήρυκας  δείχνει με το δάκτυλο  τον Πιλάτο  και εισάγει το πρόσωπο της γυναίκας του , που παρεμβαίνει στην υπόθεση  μόνο διαμέσου ενός αγγελιαφόρου, διότι όταν « οι άνδρες ασχολούνται με σοβαρά πράγματα, δεν της επιτρεπόταν να πλησιάσει».

Ο π. Michelini μιλά λοιπόν για το όνειρο που είδε  η σύζυγος του Πιλάτου, όπως αυτό αναφέρεται στο ευαγγέλιο του Ματθαίου. Τα όνειρα αναφέρονται επίσης και στην περίπτωση του Ιωσήφ και των Μάγων. Η διαφορά όμως είναι αυτοί οι τελευταίοι  δέχονται  αυτό που βλέπουν στο όνειρο και το πραγματοποιούν, ενώ ο Πιλάτος δεν ακούει τη φωνή της γυναίκας του  και των ονείρων  διότι θέλει «να διατηρήσει την εξουσία.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos