Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Άγιος Πατέρας
  • Ο Πάπας Φραγκίσκος όλο και περισσότερο «πράσινος»: τώρα χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Pin It

Ο Πάπας Φραγκίσκος όλο και περισσότερο «πράσινος»: τώρα χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο


Μπορούμε να αποχαιρετίσουμε το εν χρήσει μικρό επιβατικό αυτοκίνητο με το οποίο είχαμε δει να μετακινείται ο Πάπας Φραγκίσκος στις κοντινές διαδρομές, κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων χρόνων. Από τώρα και στο εξής, ο Άγιος Πατέρας θα ταξιδεύει πράγματι με ένα «πράσινο» αυτοκίνητο.

Με την ευκαιρία των ογδοηκοστών γενεθλίων του Ποντίφικα, τον περασμένο Δεκέμβριο, στο Βατικανό έφτασε ένα Nissan Leaf, το 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο του ιαπωνικό Οίκου που εδώ και χρόνια βρίσκεται στη πρώτη γραμμή για την προώθηση της αειφόρου κινητικότητας. Το τετράτροχο αμάξωμα είναι εξοπλισμένο με ένα φωτοβολταϊκό πάνελ για να τροφοδοτεί ορισμένες βοηθητικές λειτουργίες.

Το νέο αυτοκίνητο δώρισε στον Φραγκίσκο η Γερμανική εταιρεία Wermuth Asset Management GmbH και την πλατφόρμα για την διαχείριση της ηλεκτρικής κινητικότητα η Dri We από την πόλη Μπέργκαμο. Στο Βατικανό εγκαταστάθηκε επίσης και ένας σταθμός φόρτισης ο οποίος μπορεί να το φορτίσει πλήρως σε μια ώρα.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos