Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Άγιος Πατέρας
  • Ο διάλογος ανάμεσα σε χριστιανούς και Εβραίους εκδηλώνεται με λόγια και με πράξεις
Pin It

Ο διάλογος ανάμεσα σε χριστιανούς και Εβραίους εκδηλώνεται με λόγια και με πράξεις


Σε μια συνάντηση Του, ο Πάπας με τον Ραβίνο SKORKA και με μια αντιπροσωπεία μια ομάδας εκδοτών με την ευκαιρία μιας νέας έκδοσης  της Τorah: είπε

Ο αδελφικός διάλογος ανάμεσα σε Εβραίους και  χριστιανού έχει πλέον παγιωθεί και έχει  ορατά αποτελέσματα  και η συνεργασία συνεχίζεται. Το υπενθύμισε ο Πάπας Φραγκίσκος στη συνάντησή του  με «τον φίλο και αδελφό» - έτσι τον ονόμασε τον Αργεντινό Ραβίνο, Abraham skorka.

Τον λέχθηκε στο  στο Βατικανό μαζί με μια εκδοτική ομάδα, με την ευκαιρία μιας νέας έκδοσης της Torahο

O Πάπας Φραγκίσκος, ονομάζει  αυτό Ιερό το Βιβλίο για τους Εβραίους μια συμφωνία με το Θεό. «Αυτή η λέξη «συμφωνία» είναι πλούσια σε ακοή που μας ενώνει πρόσθεσε ο Πάπας. Ο Θεός είναι ο πιο ισχυρός  και ο πιο πιστός σύμμαχος . Αυτός κάλεσε τον Αβραάμ, για να δημιουργήσει για τον εαυτό Του ένα λαό που να είναι μια ευλογία για όλους του λαούς της γης. ονειρεύεται  μια κοινωνία όπου όλοι οι άνθρωποι να είναι σύμμαχοι μαζί Του και να ζουν σε αρμονία ανάμεσά τους και με όλη τα δημιουργία»

Η ικανότητα να συνεργασθούν ανάμεσά τους άτομα διαφορετικής  εθνότητας και θρησκείας, που απέδειξαν ότι μπορούν να συνεργασθούν  ανάμεσά τους, ο Επίσκοπος Ρώμης, προσθέτει: «ο αδελφικός διάλογος ανάμεσα σε Εβραίους και χριστιανούς είναι πλέον σταθερός και αποτελεσματικός. Η σημερινή επίσκεψή σας εκφράζεται όχι μόνο με λόγια αλά και με χειρονομίες.

Είτε στην εισαγωγή, είτε σε σημείωση του εκδότη Πάπας  διακρίνει "ένα ανοικτό πνεύμα ειρήνης  σύμφωνα με το θρησκευτικό μήνυμα της Torah

Eπαινόντας  την έγχρωμη έκδοση  όσων συνέβαλαν σ αυτή την έκδοση ο Πάπας ολοκληρώνει: «Κάθε έκδοση της Αγ. Γραφής περιέχει μια πνευματική   αξία που ξεπερνά κατά  πού εκείνη την υλική»

Μετάφραση: π. Αντώνιος Φόνσος 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos