Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

«Τα όπλα της Σαρακοστής»


Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο του λόγου που εκφώνησε ο Πάπας Φραγκίσκος χθες, 5 Μαρτίου 2017, στο τέλος της προσευχής προς την Θεοτόκο.

***

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές,

Απευθύνω έναν εγκάρδιο χαιρετισμό προς τις οικογένειες, προς τις ενοριακές ομάδες, προς τους συλλόγους και προς όλους τους προσκυνητές που ήρθαν από την Ιταλία και από διάφορες χώρες. Χαιρετώ τους πιστούς από τις επισκοπές της Μαδρίτης, Córdoba και Varsavia, καθώς και εκείνους από το Belluno και Mestre. Χαιρετώ τους νέους της πρυτανείας του Baggio (Μιλάνο) και τους συμμετέχοντες στην συνάντηση που διοργανώθηκε από την Maestre Pie Filippini.

Πριν από λίγες ημέρες ξεκινήσαμε τη Σαρακοστή, η οποία είναι η πορεία του λαού του Θεού προς το Πάσχα, μια πορεία μεταστροφής, πάλης ενάντια στο κακό με όπλα την προσευχή, τη νηστεία και τα φιλανθρωπικά έργα.

Εύχομαι σε όλους η σαρακοστιανή πορεία να είναι καρποφόρα, και σας ζητώ να θυμηθείτε εμένα και τους συνεργάτες μου της Ρωμαϊκής Κουρίας στην προσευχή σας, οι οποίοι απόψε θα αρχίσουμε την εβδομάδα πνευματικών ασκήσεων. Ευχαριστώ από καρδιάς γι αυτή την προσευχή που θα κάνετε για εμάς.

Και, σας παρακαλώ, μην ξεχνάτε – μην ξεχνάτε! – τι θα συνέβαινε εάν μεταχειριζόμασταν τη Βίβλο όπως μεταχειριζόμαστε το κινητό μας τηλέφωνο. Σκεφτείτε το. Η Βίβλος πάντα μαζί μας, δίπλα μας!

Σας εύχομαι καλή Κυριακή! Καλό όρεξη και εις το επανιδείν! 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos