Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η εξόδια Ακολουθία ενός αστέγου


Την περασμένη Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, στο Ναό του Αγίου Αρχαγγέλου  στο Trullo, ο Πανοσιολογιότατος π. Konrad Krajewski, υπεύθυνος για την αγαθοεργία του Πάπα, τέλεσε την εξόδια Ακολουθία του  συμπατριώτη του Grzegorz Siejda. Ήταν 58 ετών , άστεγος που ζούσε στα περίχωρα του Trullo.

Στις 17 Δεκεμβρίου 2016  βρέθηκε νεκρός. Σκεπασμένος με χαρτόνια και δεν μπόρεσε να επιζήσει εξ αιτίας του κρύου. Το Ράδιο του Βατικανού εξήγησε  ότι:  “δύο μήνες  μετά το θάνατό του, δόθηκε η  άδεια  από τις Αρχές για την ταφή και η εξόδια Ακολουθία  εμψυχώθηκε  από την Κοινότητα του  di Sant’ Egidio, η οποία παρέχει μια σταθερή παρουσία  και έχει γίνει σημείο αναφοράς  για όποιον βρίσκεται σε δυσκολία”.

Όταν βρέθηκε το νεκρό σώμα του άστεγου, η Κοινότητα του  Sant’ Egidio,  δεν θεώρησε αυτόν τον άνθρωπο,  «ότι είναι ένας ανώνυμος, αλλά είχε μια ιστορία και ένα όνομα, όπως ο κάθε άνθρωπος”.  Από αυτό ξεκίνησε  η όλη πρόκληση και πρόσκληση:  “Είναι ανάγκη να επισπευτεί η δέσμευση για να καταστεί η Ρώμη πιο φιλόξενη  και αλληλέγγυος, δεν είναι δυνατόν οι κάτοικοί της να παραμείνουν  αδιάφοροι  μπροστά σ’ αυτό το τεράστιο δράμα  των αστέγων”.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2016 είχε οργανωθεί μια αγρυπνία προσευχής  στη μνήμη αυτού του θύματος  του δρόμου  του  Trullo, όπου ο άνθρωπος αυτός είχε βρεθεί νεκρός.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos