Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

«Η Σαρακοστή είναι « πορεία ελπίδας »


«Απευθύνω έναν εγκάρδιο χαιρετισμό στους αραβόφωνους προσκυνητές, ιδιαίτερα προς εκείνους που προέρχονται από το Ιράκ, την Ιορδανία και από τη Μέση Ανατολή». Στο τέλος της σημερινής γενικής Ακρόασης, 1 Μαρτίου 2017, ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε χαιρετισμό προς τους πιστούς που προέρχονται από μια περιοχή στην οποία αποτελούν θλιβερή πραγματικότητα ο πόλεμος και οι διώξεις κατά των χριστιανών.

Τους υπενθύμισε ότι «η Σαρακοστή είναι μια πορεία ελπίδας: η ελπίδα να φτάσουμε στο Πάσχα μέσα από την έρημο της νηστείας και της απονέκρωσης, μια πορεία πίστης, όπου βιώνουμε την πιστότητα της αγάπης του Θεού η οποία δεν μας εγκαταλείπει ποτέ, μια πορεία μετάνοιας όπου η σωτηρία πραγματοποιείται και πληρούται διαμέσου της ελεύθερης απόκρισης του ανθρώπου, μια πορεία απελευθέρωσης από τα είδωλα του κόσμου για να φτάσουμε στην ελευθερία των παιδιών του Θεού, μια πορεία νίκης επί του πειρασμού με τη βοήθεια της προσευχής και των Μυστηρίων».

Ο Άγιος Πατέρας ως εκ τούτου τους ευχήθηκε μια Καλή Σαρακοστή. «Είθε ο Κύριος να σας ευλογεί όλους και να σας προστατεύει από το κακό!», κατέληξε.

Στους διωκόμενους χριστιανούς είναι αφιερωμένοι οι σκοποί προσευχής του Πάπα για όλο το μήνα Μάρτιο.

Μετάφραση:ρφ
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos