Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Άγιος Πατέρας
  • «Είναι κουραστικό να βάζουμε τον εαυτό μας στη «θέση των άλλων», επειδή είμαστε σκλάβοι του εγωισμού
Pin It


«Είναι κουραστικό να βάζουμε τον εαυτό μας στη «θέση των άλλων», επειδή είμαστε σκλάβοι του εγωισμού 


«Είναι πολύ κουραστικό να μπαίνουμε στη θέση των άλλων, επειδή συχνά είμαστε σκλάβοι του εγωισμού μας». Είναι η άποψη του Πάπα Φραγκίσκου, κατά τη συνέντευξη που έδωσε στο μηνιαίο περιοδικό του δρόμου “Scarp de’tenis”, ένα εκδοτικό και κοινωνικό πρόγραμμα που υποστηρίζεται από την Caritas Ambrosiana και την Caritas Italiana, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα, 28 Φεβρουαρίου 2017, από το δελτίο της Αγίας Έδρας.

«Το να μπούμε στη θέση των άλλων – παρατήρησε ο Ποντίφικας παραφράζοντας το όνομα του μηνιαίου περιοδικού στο οποίο έδωσε τη συνέντευξη – σημαίνει να έχουμε μεγάλη ικανότητα κατανόησης, να κατανοούμε τη στιγμή και τις δύσκολες καταστάσεις.
Δίνω ένα παράδειγμα: κατά την περίοδο πένθους υποβάλλουμε συλλυπητήρια, λαμβάνουμε μέρος στην εξόδιο ακολουθία ή στη λειτουργία, αλλά είναι πραγματικά πολύ λίγοι, εκείνοι που βάζουν τον εαυτό τους στη θέση εκείνου του χήρου ή της χήρας ή εκείνου του ορφανού»

Ο Φραγκίσκος αναγνωρίζει ότι «δεν είναι εύκολο» «να μπαίνουμε στη θέση των άλλων», που σημαίνει «υπηρεσία, ταπεινότητα, μεγαλοψυχία, τα οποία να είναι επίσης και μια έκφραση ανάγκης». Εκείνος εξηγεί ότι έχει συναντήσει συχνά άτομα που, αφού αναζήτησαν παρηγοριά σε ένα χριστιανό, είτε πρόκειται για έναν λαϊκό, είτε για έναν ιερέα, είτε για μια μοναχή, του είπαν: «Ναι, με άκουσε, αλλά δεν με κατάλαβε».

Πράγματι, σχολιάζει ο Άγιος Πατέρας, «συχνά για να αντισταθμίσουμε αυτή την έλλειψη μεγαλείου, πλούτου και ανθρωπιάς χανόμαστε στα λόγια. Μιλάμε. Μιλάμε. Συμβουλεύουμε». Αλλά – σύμφωνα με τον Πάπα – «όταν υπάρχουν μόνο λόγια ή πάρα πολλά λόγια δεν υπάρχει αυτό το «μεγαλείο» του να βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση των άλλων».

Μετάφραση:ρφ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos