Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Άγιος Πατέρας
  • Για πρώτη φορά τόσο λεπτομερής καταγραφή της Καπέλα Σιξτίνα σε ένα πρότζεκτ 270.000 φωτογραφιών
Pin It

Για πρώτη φορά τόσο λεπτομερής καταγραφή της Καπέλα Σιξτίνα σε ένα πρότζεκτ 270.000 φωτογραφιών


 


Οι φωτογραφίες έχουν επίσης εκδοθεί σε μια τρίτομη, μεγάλου μεγέθους έκδοση (κάθε βιβλίο έχει βάρος 9 κιλά), 870 σελίδων, που περιορίζεται σε 1.999 αντίτυπα και διατίθεται στο εμπόριο σε βιβλιοθήκες και συλλέκτες. Τουλάχιστον 220 σελίδες περιλαμβάνουν απεικονίσεις σε πραγματική κλίμακα του έργου, όπως η λεπτομέρεια των χεριών στη διάσημη τοιχογραφία «Η δημιουργία του Αδάμ» που δεσπόζει στο κέντρο του κτιρίου.   

 
Η τιμή πώλησης της συλλεκτικής έκδοσης κοστίζει περίπου 12.000 ευρώ και είναι μια συμπαραγωγή του Μουσείου του Βατικανού και του εκδοτικού οίκου Scripta  Maneant.
 
«Στο μέλλον, αυτό θα μας επιτρέψει να γνωρίζουμε την κατάσταση του κάθε εκατοστού του παρεκκλησίου, όπως είναι σήμερα, το 2017», αναφέρει στο Reuters ο Antonio Paolucci, πρώην επικεφαλής των Μουσείων του Βατικανού. Η καταγραφή αυτή πρόκειται να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για τις μελλοντικές εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του έργου.  
 
Η τελευταία φορά που όλες οι τοιχογραφίες της Καπέλα Σιξτίνα φωτογραφήθηκαν ήταν μεταξύ 1980 και 1994, κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος αποκατάστασης.
 
 
Πηγή: LiFO


 

 

 
Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos