Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

“Οι νέες Εκκλησίες έχουν μια διαφορετική δυναμικότητα, διότι ακριβώς είναι νέες. Και γι’ αυτό  μελετώ , μαζί με τους συνεργάτες μου τη δυνατότητα ενός ταξιδιού στο Νότιο Σουδάν”.

Απαντώντας σε μια ερώτηση σχετική με τις σχέσεις «καλύτερες και δημιουργικές», μεταξύ Καθολικών και Αγγλικανών, ο Πάπας Φραγκίσκος εμπιστεύεται ότι σκέπτεται να επισκεφθεί  την Αφρικανική αυτή Χώρα, που δοκιμάζεται  από ένα πόλεμο  και μια μεγάλη πείνα  που έχει πλήξει τουλάχιστο το μισό πληθυσμό της.

Ο Άγιος Πατέρας εξήγησε ότι όλοι οι Επίσκοποι του Νοτίου Σουδάν,  “ο Αγγλικανός, ο Πρεσβυτεριανός και ο Καθολικός”, του το ζήτησαν: “Σας παρακαλούμε, ελάτε στο Νότιο Σουδάν, μόνο μία μέρα,  αλλά μην έρθετε μόνος, ελάτε με τον Justin Welby”, τον Αγγλικανό Αρχιεπίσκοπο του  Canterbury.

“Από τη νέα τους Εκκλησία ήλθε  αυτή η δημιουργικότητα – σχολίασε ο Πάπας -. Και μελετούμε,  εάν μπορεί να πραγματοποιηθεί, παρόλο που η εκεί κάτω κατάσταση είναι πολύ δύσκολη … Πρέπει όμως να πραγματοποιήσουμε αυτό το ταξίδι, διότι εκείνοι και οι τρεις μαζί  θέλουν την ειρήνη  κι εργάζονται μαζί για την ειρήνη.

ΣΧΟΛΙΟ του kantam.gr: Αυτή είναι η Εκκλησία που ανήκει στους μαθητές του Χριστού: σήμερα διαφοροποιημένοι, αλλά αγαπημένοι και αύριο  ενωμένοι.

Όσοι δεν ακολουθούν αυτό το δρόμο, είναι θα είναι πολύ δύσκολο να συναντήσουν τον Χριστό που προσεύχεται: «ίνα πάντες εν ώσιν» 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos