Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η προσευχή του Πάπα για το Congo, το Pakistanκαι το Iraq 


Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, δυστυχώς συνεχίζουν να φθάνουν ειδήσεις για βίαιες και σκληρές  συγκρούσεις στην περιοχή του κεντρικού Kasaiτης Δημοκρατίας του Congo. Αισθάνομαι δυνατά τον πόνο για τα θύματα, ιδιαίτερα για τόσα παιδιά που αρπάζονται  από τις οικογένειές τους και τα σχολεία για να χρησιμοποιηθούν ως στρατιώτες.

Αυτό είναι μια πραγματική τραγωδία, τα παιδιά στρατιώτες. Βεβαιώνω ότι βρίσκομαι κοντά τους και η προσευχή μου, και για το θρησκευτικό και ανθρωπιστικό  που εργάζεται  σ’ αυτή τη δύσκολη περιοχή. Ανανεώνω μια δυνατή πρόσκληση στη συνείδηση  και την ευθύνη των εθνικών Αρχών  και της διεθνούς Κοινότητας,  ώστε να πάρουν τις κατάλληλες και άμεσες αποφάσεις για να συνδράμουν τους αδελφούς μας και τις αδελφές μας.  Ας προσευχηθούμε γι’ αυτούς  και για όλους  τους λαούς που και σε άλλα μέρη της Αφρικανικής Ηπείρου  και του κόσμου υποφέρουν εξ αιτίας  της βίας  και του πολέμου.

Σκέπτομαι ιδιαίτερα τους προσφιλείς λαούς του  Pakistan και του Iraq, κτυπημένες  από τρομοκρατικές πράξεις τις περασμένες μέρες. Ας προσευχηθούμε για τα θύματα, τους τραυματίες και τους συγγενείς. Ας προσευχηθούμε έντονα ώστε κάθε καρδιά που γίνεται σκληρή από το μίσος να μεταστραφεί  στην ειρήνη, σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Ας προσευχηθούμε για λίγο σιωπηρά.

Σας χαιρετώ όλους, οικογένειες, οργανώσεις, ομάδες ενοριών  και τους προσκυνητές που προέρχονται από την Ιταλία και από διάφορα μέρη του κόσμου.

Σε όλους εύχομαι μια καλή Κυριακή – μια όμορφη μέρα! [δείχνει τον καθαρό μπλε ουρανό] Και σας παρακαλώ να μην ξεχνάτε  να προσεύχεστε για μένα. Καλή όρεξη και αντίο!

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos