Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Λιτανεία κάτω από την Αγία Πόρτα, με το πρώτο φως της αυγής

Σήμερα το πρωί, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Μοναχικού Τάγματος των Ιησουιτών Αδελφών και Πατέρων, και οι συνεργάτες τους ξύπνησαν νωρίς. Πράγματι, νωρίς το πρωί, διέσχισαν μαζί το σύντομο τμήμα της γενικής Κουρίας στη πλατεία του Αγίου Πέτρου και πέρασαν από την Αγία Πόρτα του Έτους της Ευσπλαχνίας.

Οι ψηφοφόροι – που ετοιμάζονται για να εκλέξουν ένα νέο Γενικό Ηγούμενο – στη συνέχεια, τέλεσαν την ευχαριστία στο «Παρεκκλήσιο της Καθέδρας» του Αγίου Πέτρου, το οποίο βρίσκεται ακριβώς πίσω από το κεντρικό Ιερό της Βασιλικής. Στην τέλεση προΐστατο ο πατέρας Bienvenido Nebres, αρχαιότερο μέλος της Γενικής Συνέλευσης.

Κατά την σύντομη ομιλία του, ο Ιησουίτης επεσήμανε το συνδετικό κρίκο μεταξύ της εμπειρίας του Πέτρου με τον Ιησού και της δικής μας, ως σύντροφοι του Ιησού. Όσο αφορά στον τόπο στον οποίο βρεθήκαμε, τη βασιλική του Αγίου Πέτρου, σε σχέση με τη βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Gallicantu, στην Ιερουσαλήμ, ο πατέρας Nebres περιέγραψε τις σκηνές που αναπαραστάθηκαν σε αυτή: Η απάρνηση του Πέτρου, η βαθιά συντριβή του και το γεύμα στην όχθη της λίμνης, όταν ο Ιησούς, μετά την ανάστασή του, προσκαλεί τους μαθητές του να γευματίσουν μαζί του.

Και στις τρεις περιπτώσεις, το μήνυμα που περνά και που μπορεί να μας εμπνεύσει είναι η αγάπη του Ιησού για τους δικούς του. Σε αυτή την αγάπη καλούμαστε να ανταποκριθούμε, όπως ο Πέτρος: «Κύριε, εσύ γνωρίζεις τα πάντα, ξέρεις ότι σε αγαπώ». Αυτή την πρώτη Παρασκευή του μήνα, ο Nebres καταλήγει στο συμπέρασμα, καλούμαστε να αφεθούμε να μας αγγίξει η φωτιά της καθολικής αγάπης της καρδιάς του Ιησού.

ρφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos