Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Θέσεις VIP σε άστεγους από τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό

Θέσεις VIP έλαβαν άστεγοι, σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την ανάγκη κατάρριψης απόψεων και ενεργειών που υποστηρίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό όσων βρίσκονται σε ανάγκη.

Μαζί με τους καρδινάλιους και άλλους ιεράρχες, οι οποίοι ήταν όλοι ντυμένοι με εντυπωσιακά πράσινα άμφια, οι άστεγοι κάθονταν κοντά στον περίτεχνο κεντρικό κόμβο της εκκλησίας.

Ο Πάπας υποστήριξε τις πολιτικές της κοινωνικής ενσωμάτωσης, τη στιγμή, μάλιστα, που η δημοφιλίατων πολιτικών, που προωθούν τις πολιτικές αποκλεισμού απέναντι στους μετανάστες άλλων θρησκειών, φυλών ή εθνικοτήτων, αυξάνεται σεπολλές ανεπτυγμένες χώρες.

«Είναι δυσοίωνο το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή που τέτοιου είδους συμπεριφορές καιαντιλήψεις είναι συνηθισμένες», τόνισε και συνέχισε: «Θα έπρεπε να ανησυχούμε όταν βλέπουμε ότι η συνείδησή μας έχει παραλύσει και δεν βλέπουμε πλέον τον αδελφό ή την αδελφή πουυποφέρουν δίπλα μας, ή δεν προσέχουμε τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στον κόσμο καιτα βλέπουμε απλώς σαν κάτι που συμβαίνει και αναφέρεται στις ειδήσεις των 8.00».

Χρησιμοποίησε, μάλιστα, τον όρο «σύμπτωμα πνευματικής στρέβλωσης», όταν οι άνθρωποι επικεντρώνονται στην παραγωγή αγαθών, αντί στην αγάπη προς τον συνάνθρωπό τους.

Επιπλέον, το Σάββατο το βράδυ, οι άστεγοι ήταν επίτιμοι καλεσμένοι σε μια ξεχωριστή συναυλία προςτιμήν τους στο Βατικανό, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον συνθέτη Ennio Morricone.

Ο 88χρονος Morricone, ο οποίος κέρδισε φέτος τοOscar για τη δουλειά του στο «The Hateful Eight»,παρουσίασε μια μικρή σύνθεση του έργου «God, One of Us» (Θεός, ένας από μας), ενώ διηύθυνε και τηνορχήστρα, καθώς έπαιζε ένα από τα πιο διάσημα κινηματογραφικά του κομμάτια.

Πηγή: REUTERS/Remo Casilli

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos