Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Άγιος Πατέρας
  • Η Κυβέρνηση της Κούβας δέχεται την προτροπή του Πάπα: Αθωώνει 787 καταδικασμένους
Pin It

Η Κυβέρνηση της Κούβας δέχεται την προτροπή του Πάπα: Αθωώνει  787 καταδικασμένους

Στην Κούβα, δεν έπεσε στο κενό η έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου να αποδοθεί χάρη, την οποία απηύθυνε προς τους αρχηγούς του Κράτους κατά το Άγιο Έτος της Ευσπλαχνίας: Το Συμβούλιο Επικρατείας δέχτηκε πράγματι να συγχωρήσει 787 κατάδικους. Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα Il Sismografo, εξηγώντας ότι για να επιτευχθεί αυτή η ενέργεια ελήφθησαν υπόψη τα χαρακτηριστικά των γεγονότων για τα οποία τους επιβλήθηκαν κυρώσεις, η συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της έκτισης της ποινής και ο χρόνος που απομένει για την έκτιση της ποινής.

Με τον ίδιο τρόπο, για ανθρωπιστικούς λόγους, συμπεριλήφθησαν σε αυτή την απονομή χάριτος γυναίκες, νέοι, άρρωστοι και άλλες κατηγορίες. Όπως έγινε και σε προηγούμενες  φορές απόδοσης χάριτος, εξαιρέθηκαν όσοι έχουν διαπράξει εγκλήματα όπως: Δολοφονία, διαφθορά ανηλίκων, βιασμό, διακίνηση ναρκωτικών και άλλα εξαιρετικά επικίνδυνα εγκλήματα.

Το Συμβούλιο Επικρατείας – υπογραμμίζει η ιστοσελίδα – αποτίμησε τη συμμόρφωση της σωφρονιστικής πολιτικής, ενισχύοντας με αποφασιστικό τρόπο, ότι το Ανώτατο Λαϊκό Δικαστήριο, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα και το Υπουργείο Εσωτερικών θα εξέταζαν την πιθανότητα της πρόωρης απελευθέρωσης εκείνων που βρίσκονται υπό κράτηση, έτσι ώστε ένα ποσοστό από αυτούς να μπορέσει να επιστρέψει στην ελευθερία πριν από τη λήξη της ποινής.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos