Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο Πάπας και οι νέοι Καρδινάλιοι συναντούν τον Βενέδικτο 16ο

Όταν τελείωσε το «concistoro»,  οι 17  νέοι Καρδινάλιοι  και ο Πάπας Φραγκίσκος  ανέβησαν  σε δύο μικρά πούλμαν  για να φθάσουν στο Μοναστήρι  «ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ»  και να συναντηθούν με τον επίτιμο Πάπα Βενέδικτο 16ο . Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός του Βατικανού  αναφέρει  ότι η συνάντηση  χαρακτηρίστηκε  από  χαρά και αδελφοσύνη. Οι φωτογραφίες  προσφέρουν την εικόνα ενός θερμού εναγκαλισμού μεταξύ του επίτιμου Πάπα και του Διαδόχου του , μετά από το οποίο ακολούθησε  ο εναγκαλισμός του ιδίου με τους νέους Καρδιναλίους

Το Μοναστήρι ευρίσκεται στο εσωτερικού του κρατιδίου του Βατικανού Iκαι οικοδομήθηκε  με απόφαση και θέληση του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β , που επιθυμούσε να έχει  μια κοινότητα μοναζουσών  στο Βατικανό  που συνεχώς να προσεύχονται για τον Ποντίφικα και την Καθολική Εκκλησία.

Μετά την παραίτησή του  στις 28 Φεβρουαρίου 2013, ο Βενέδικτος 16ος  αποφάσισε  να αποσυρθεί να ζει εκεί.  Η μεταβίβασή του έγινε στις 2 Μαΐου 2013 , μετά  την ολοκλήρωση κάποια εργασιών  ανακαίνισης του κτηρίου.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos