Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Επανεξέταση της οικονομίας των Μοναχικών Ταγμάτων

Χίλιοι Γενικοί Οικονόμοι έφθασαν  στη Ρώμη  για να λάβουν μέρος στο Δεύτερο  διεθνές Συμπόσιο  από τις  25 έως τις 27 Νοεμβρίου  που διοργανώνει η αρμόδια  Ρωμαϊκή Σύνοδος για την αφιερωμένη ζωή  και οι κοινότητες  της Αποστολικής ζωής που θα γίνει στο  Ποντιφικό Πανεπιστήμιο  Antonianum.

“Με πιστότητα στο χάρισμα, επανεξέταση της οικονομίας  των Μοναχικών Ταγμάτων  και των Κοινοτήτων Αποστολικής ζωής. αυτό είναι το θέμα  του Συμποσίου,  που θα μελετηθεί και  είναι η συνέχεια της μελέτης που έχει αρχίσει από το 2014 . Σε συνέχεια του πρώτου διεθνούς Συμποσίου, η αρμόδια Ρωμαϊκή Σύνοδος για την αφιερωμένη στον Κύριο ζωή, είχε συντάξει ένα κείμενε  με τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές για την χρήση των υλικών αγαθών των Μοναχικών Ταγμάτων  και των Αποστολικών κοινοτήτων. Στο ντουμέντο διαβάζουμε: “Η προσαρμογή στην οικονομική διάσταση, σε αρμονία  με το ιδιαίτερο χάρισμα  είναι βασικής σημασίας, διότι οι επιλογές στην αποστολή  μπορούν να είναι ανανεωτικές και προφητικές”.

Τρεις μέρες λοιπόν μελέτης και συνεργασίας, για να δοθούν καλύτερες απαντήσεις  στις σημερινές απαιτήσεις  ενός κόσμου που αλλάζει και στις ανησυχίες του Πάπα Φραγκίσκου  που προέτρψε " τον περιορισμό των δομών, τη χρήση των μεγάλων οικοδομών  προς όφελος  έργων που αναταποκρίνονται  καλύτερα  στις  σημερινές απαιτήσεις του ευαγγελισμού,  της αγάπης και η προσαρμογή  των έργων στις νέες ανάγκες ”.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos