Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Μπαγκλαντές: Λεηλατήθηκε Καθολική ενορία'

Ένα νέο επεισόδιο αντιχριστιανικής βίας σημειώθηκε στο Μπαγκλαντές, στο Gazipur, όχι μακριά από την πρωτεύουσα Ντάκα. Κατά τη νύχτα μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής – αναφέρει το Ράδιο Vaticanae Asia News– καμιά εικοσαριά άνδρες λεηλάτησαν την Καθολική ενορία του Mathbari, απειλώντας με μαχαίρια τον ιερέα της ενορίας, τον πατέρα Vincent Bimal Rozario, και τους φύλακες της εκκλησίας.

Ο πατέρας Vincent ανέφερε ότι ξύπνησε στη μέση της νύχτας προσπαθώντας να φωνάξει για βοήθεια, αλλά οι κακοποιοί τον έκαναν να σιγήσει απειλώντας τον. «Ήθελαν να με σκοτώσουν με μαχαίρι– διηγήθηκε – . Με ρώτησαν που ήταν τα χρήματα και τα τιμαλφή. Αναγκάστηκα να τους το αποκαλύψω».

Οι νυχτοφύλακες αιχμαλωτίστηκαν, φιμώθηκαν και τους έδεσαν τα χέρια με σχοινιά. Μεταξύ των αντικειμένων που έκλεψαν ήταν: μια φωτογραφική μηχανή, ένας φορητός υπολογιστής, χρήματα για την επισκευή των τάφων, δύο ρολόγια, ένα κινητό και άλλα πράγματα συνολικής αξίας 1.190€

Ένας από τους ομήρους εισήχθη στο νοσοκομείο για τραύματα που υπέστη κατά την επίθεση. Μετά την αναφορά του ιερέα της ενορίας στο αστυνομικό τμήμα, η αστυνομία διαβεβαίωσε για την επαγρύπνησή της γύρω από την εκκλησία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κοινότητα του Mathbari, που αποτελείται από σχεδόν 3.500 Καθολικούς, καταλήγει στο στόχαστρο της εγκληματικότητας: Τα τελευταία τρία χρόνια, έξι ληστείες πραγματοποιήθηκαν στην ιδιοκτησία της Εκκλησίας και άλλες δύο στο γειτονικό μοναστήρι των αδελφών της Αμιάντου Συλλήψεως, όπου δύο μοναχές κακοποιήθηκαν και βιάστηκαν.

Την ανησυχία του εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Επισκοπικής Διάσκεψης του Μπαγκλαντές, ο σεβασμιότατος Gervas Rosario: «Είναι πολύ λυπηρό ότι ληστείες λαμβάνουν χώρα σε εκκλησίες», δήλωσε ο ιεράρχης, ορίζοντας ως «απάνθρωπο» ότι αδελφές και ιερείς καταλήγουν «θύματα κλοπής και δίωξης». Καταδικάζοντας «έντονα», το επεισόδιο, ο σεβασμιότατος Rosarioζήτησε «να διεξαχθεί κατάλληλη έρευνα και να τιμωρηθούν οι δράστες». 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos