Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο εναγκαλισμός του Φραγκίσκου με την «αδελφή Εκκλησία» της Κωνσταντινούπολης

Δε θα μπορούσε να λείπει, από το λόγο του Πάπα στο τέλος της χθεσινής γενικής Ακρόασης, μια αναφορά στη χθεσινή εορτή του Αποστόλου Ανδρέα, αδελφού του Αγίου Πέτρου. «Κατά τη διαδρομή του προς το μνήμα συνάντησε τον Κύριο, αυτό σας υπενθυμίζει, αγαπητοί νέοι, ότι η ζωή μας είναι ένα προσκύνημα προς τον οίκο του Πατέρα. Η δύναμή της αντιμετώπισης του μαρτυρίου του σας στηρίζει, αγαπητοί άρρωστοι, όταν τα βάσανα φαίνονται ανυπόφορα. Και ο τρόπος που ακολουθούσε παθιασμένα τον Σωτήρα, δείχνει σε σας αγαπητοί νεόνυμφοι, ότι πρέπει να αντιληφθείτε τη σημασία που έχει η αγάπη για τη νέα οικογένειά σας», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο οποίος θέλησε να στείλει ένα στοργικό χαιρετισμό στον αγαπητό «αδελφό» του, το Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και διάδοχο του αποστόλου Ανδρέα. «Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ανδρέα – είπε ο Πάπας – θα επιθυμούσα να χαιρετήσω την Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και να ενωθώ μαζί του και με την εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως σε αυτή την εορτή, της αδελφής εκκλησίας. Ο Πέτρος και ο Ανδρέας μαζί – υπογράμμισε – και να ευχηθώ το καλύτερο δυνατό, όλες τις ευλογίες του Κυρίου, μαζί με ένα μεγάλο εναγκαλισμό».

Σε αυτή την επετειακή εορτή αποτελεί παράδοση μια αντιπροσωπεία της Καθολικής Εκκλησίας να παρίσταται, εξ ονόματος του Πάπα, στην Κωνσταντινούπολη για να λάβει μέρος στους εορτασμούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Και στις 29 Ιουνίου μια Ορθόδοξη αντιπροσωπεία συμμετέχει στην εορτή των Αγίων Πέτρου και Παύλου, στη Ρώμη. Το 2014, στη Θεία Λειτουργία προς τιμή του Αγίου Ανδρέα στην Τουρκία, συμμετείχε ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος. 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos