Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Οι κρατούμενοι χορεύουν προς τιμήν του Πάπα

“Πάπα Φραγκίσκο θα είσαι μαζί μας;”. Αυτή είναι η πρόσκληση που απεύθυναν προς τον Πάπα οι κρατούμενοι των φυλακών της πόλης Ferrara που χθες 1 Δεκεμβρίου , μία  χορευτική εκδήλωση προς τιμή του., για να γιορτάσουν συμβολικά  το κλείσιμο του Ιωβηλαίου έτους. Πρόκειται για ένα πρώτο flashmobπου αποκλειστικά θα  πραγματοποιηθεί στις ανδρικές ιταλικές φυλακές.

Κρατούμενοι από όλο τον κόσμο (εβδομήντα τον αριθμό που αυθόρμητα  λαβαίνουν μέρος σ’ αυτήν την πρωτοβουλία), ευρωπαίοι, αφρικανοί, αμερικάνοι, ασιάτες,  και με διαφορετικό θρησκευτικό πιστεύω Καθολικοί και Ορθόδοξοι, Μουσουλμάνοι , θα χορέψουν  ενωμένοι με τις νότες του “Pope is Pop”, ένα τραγούδι αφιερωμένο στον Πάπα  τον οποίο θεωρούν «με τον τρόπο αυτό  μια ιδιαίτερη  ’pop’, εξ αιτίας της οποίας  έγινε  «λαοφιλής»  και βρίσκεται τόσο κοντά  και ανάμεσα στα πλήθη  και τόσο δεμένος με θέματα που αφορούν τις φυλακές και τους κρατούμενους”.

Δεδομένης  της πολυεθνικότητας  των συμμετεχόντων – εξηγεί μία ανακοίνωση – αυτό των  κρατουμένων είναι και ένα μήνυμα – προς όφελος της ολοκλήρωσης”.  Για  όσους είχαν την πρωτοβουλία αυτή πράγματι,  “είναι ένα δυνατό σημάδι  της συνύπαρξης  των «διαφορών: ένας μικρόκοσμος  τόσο προβληματικός , όπως αυτός μιας φυλακής δημιουργεί ένα μοντέλο πολιτισμένης συμπεριφοράς ”.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos