Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Άγιος Πατέρας
  • Συρία, επιστολή του Πάπα στον Άσαντ: «Ενώστε τις προσπάθειές σας για να θέσετε τέλος στον πόλεμο»
Pin It

Συρία, επιστολή του Πάπα στον Άσαντ: «Ενώστε τις προσπάθειές σας για να θέσετε τέλος στον πόλεμο»

Ο σύριος πρόεδρος Bashar al’Assad έλαβε μια επιστολή από τον Πάπα Φραγκίσκο την οποία του παρέδωσε ο αποστολικός Νούντσιος στη Δαμασκό, ο Mario Zenari, που έγινε καρδινάλιος στις 19 του περασμένου Νοεμβρίου και ο οποίος συνάντησε τον πρόεδρο χθες.

Στην επιστολή – η οποία κοινοποιήθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana, και την οποία επιβεβαίωσε το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας – ο Πάπας εκφράζει την ειλικρινή θλίψη του για τη Συρία και το λαό της υπό το πρίσμα των δύσκολων περιστάσεων τις οποίες περνάει η Χώρα.

Επαναλαμβάνει, ως εκ τούτου, την καταδίκη όλων των μορφών εξτρεμισμού και τρομοκρατίας, κάνοντας έκκληση στον Πρόεδρο να εγγυηθεί, ότι το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο θα γίνει πλήρως σεβαστό, όσον αφορά στην προστασία των αμάχων και στην πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας. Μέσα στην επιστολή, ο Ποντίφικας καλεί επίσης να ενώσουν όλες τις προσπάθειές τους για να φέρουν σε πέρας τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία και να διασφαλίσουν ότι η Χώρα θα μπορέσει να ξαναγίνει το παράδειγμα συνύπαρξης πολιτισμών και θρησκειών, όπως ήταν πάντα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος al’Assad – εξηγεί το Γραφείο πληροφοριών Sana - συνεχάρη τον καρδινάλιο Zenari για την ονομασία του σε καρδινάλιο, σημειώνοντας ότι η απόφαση του Πάπα να τον αφήσει ως αποστολικό Νούντσιο στη Συρία, ακόμη και μετά την ονομασία  του σε Καρδινάλιο (μοναδική περίπτωση στον κόσμο), είναι μια μη πολιτική απόφαση, ιστορική και ανθρωπιστική που επιβεβαιώνει τη μεγάλη αγάπη που ο Φραγκίσκος τρέφει για τη Συρία και το λαό της. Ο Άσαντ μεταξύ άλλων διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση και ο λαός είναι αποφασισμένοι να ανακτήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα και ως εκ τούτου να συνεχίσουν να επιδιώκουν τη συμφιλίωση, καθώς είναι η μόνη οδός για την επίτευξη της ειρήνης.

Ο Καρδινάλιος Zenari δήλωσε ότι και εκείνος είναι χαρούμενος, επειδή μπορεί θα συνεχίσει να εκτελεί την διακονία του στη Δαμασκό, υπογράμμισε ότι η Συρία, λίκνο του χριστιανισμού και των θρησκειών, είναι ένα Κράτος πολύ σημαντικό, που παίζει ένα θεμελιώδη ρόλο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, και πρέπει να ξεπεράσει τη δοκιμασία που περνά τώρα, για να γίνει καλύτερη και από πριν.

 

Μετάφραση: ρφ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos